Израел трябва да популяризира по-добре позицията си в общественото пространство,

...
Израел трябва да популяризира по-добре позицията си в общественото пространство,
Коментари Харесай

Тръмп: Всичко може да завърши с Трета световна война

Израел би трябвало да разпространява по-добре позицията си в публичното пространство, тъй като в този момент еврейската страна губи в това отношение спрямо палестинското коренно придвижване Хамас. Това сподели някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в изявление за.

„ Тази рецесия не е лесна за справяне. Вижте демонстрациите в Съединени американски щати – 50 хиляди и 100 хиляди души излизат и споделят: „ Ние сме на страната на палестинците “. И каква е огромната работа? Мисля, че Израел има потребност да работят върху връзките с обществеността, тъй като, почтено казано, другата страна на палестинско-израелския спор ги бие на този фронт “, добави още Тръмп.

Според Тръмп е изненадващо, че Израел не е знаел за идната офанзива на „ Хамас ”, само че главният въпрос, акцентира политикът, е какъв ще бъде изходът от спора.

" Не мисля, че администрацията на Байдън ще успее да го приключи. Мисля, че поради обстановката в Украйна може да свърши доста зле. Може да приключи с Трета международна война ", сподели Тръмп.

Бившият президент сподели, че в случай че беше отпред на страната, " две седмици " след президентските избори щеше да реализира съглашение с Иран, за който се твърди, че е обвързван с Хамас, и щеше да предотврати нахлуване от екстремисти върху еврейската страна. Тръмп сподели, че при него Иран не би получил средства, за които се твърди, че биха могли да бъдат употребявани за спонсориране на близкоизточни терористични групи. „ Щяхме да сключим договорка с Иран. Техеран беше в крах, споделям с почитание, само че беше в крах, когато бях президент “, сподели Тръмп, добавяйки, че по време на неговото президентство от 2017 до 2021 година Съединените щати и Иран „ Разбирахме се добре “.

" Те ни уважаваха и аз ги уважавах. Но планирах да сключа съглашение с тях: никакви нуклеарни оръжия ", изясни тръмп. Според него нуклеарните оръжия са „ най-голямата опасност в света “.

По-рано в колонка за списание Newsweek Тръмп изрази мнение, че слабостта на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и политиката му в Близкия изток са довели до усилване на позициите на Иран и Хамас в района. Според него по време на президентството на Байдън Иран е спечелил повече от 80 милиарда $ от експорт на нефт и употребява тези средства за „ финансиране на терористична мрежа по света “. Тръмп, който има намерение да се състезава за най-високия пост в държавното управление на Съединени американски щати през 2024 година, означи, че в случай че се върне в Белия дом, Вашингтон ще „ поддържа Израел на 100% “ и ще поддържа еврейската страна в „ провалянето, ликвидацията и цялостното заличаване “ на Хамас. Републиканецът сподели още, че под негово управление Съединените щати ще спрат да финансират Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци в Близкия изток, която съгласно него " подхранва спора от десетилетия ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР