Израел трябва да бъде принуден да спре всеки по-нататъшен военен

...
Израел трябва да бъде принуден да спре всеки по-нататъшен военен
Коментари Харесай

Иран предупреди Съвета за сигурност за последствия при военен отговор на Израел

Израел " би трябвало да бъде заставен да спре всеки по-нататъшен боен авантюризъм против нашите ползи ", защото генералният секретар на Организация на обединените нации предизвести, че Близкият изток е в " миг на оптималната заплаха ".

Това съобщи в четвъртък министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир-Абдолахян пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, оповестява " Ройтерс ".

" В случай на потребление на мощ от израелския режим и нарушение на нашия суверенитет, Ислямска република Иран няма да се поколебае да отстоява присъщите си права, с цел да даде съдбоносен и подобаващ отговор на това, с цел да накара режима да съжалява за дейностите си ", сподели той. 

На съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Близкия изток генералният секретар Антониу Гутериш прикани за оптималната въздържаност.

" Крайно време е да прекратим кървавия цикъл на възмездие. Крайно време е да спрем, сподели Гутериш. Международната общественост би трябвало да работи дружно, с цел да предотврати всевъзможни дейности, които биха могли да изтласкат целия Близък изток на ръба, с опустошително влияние върху цивилните.

Посланикът на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан разкритикува наличието на Амирабдолахиан в международната организация.

" Той е тук, с цел да ви се подиграе. Той е тук, с цел да ви покаже на всички - в костюмите ви и с дипломатическите ви любезности - че страната му може да стартира офанзива против друга страна членка в събота, а по-късно той може да пристигна тук в четвъртък да ви изнася лекции за правата на индивида и интернационалното право ", сподели Ердан.
 Иран твърди, че е предизвестил Съединени американски щати за офанзивата против Израел
Иран твърди, че е предизвестил Съединени американски щати за офанзивата против Израел

Техеран е дал да се разбере на Вашингтон, че американските бази и ползи в района няма да бъдат атакувани

Припомняме, че по-рано министърът съобщи, че  Техеран е уведомил Съединени американски щати за офанзивата против Израел през уикенда.

" Информирахме Америка, когато беше взето решението за нужния отговор на израелския режим в границите на интернационалното право и законната защита ", сподели Амир-Абдолахян.

Иран извърши  против Израел в събота, която Техеран сподели, че е в отговор на против неговото консулство в Сирия, при което бяха убити минимум 13 души, в това число седем високопоставени военни съветници.

, а Иран предизвести, че неговата войска е

Според него, Техеран ясно е алармирал на Вашингтон, че американските бази и ползи в района няма да бъдат атакувани , " в случай че Вашингтон не води война в поддръжка на израелския режим ".

Министърът на външните работи сподели, че известията на Иран, предадени на Съединени американски щати посредством швейцарското посолство, което съставлява ползите на Съединени американски щати в Иран, и формалните дипломатически канали имат за цел да " основат вярно схващане за дейностите на Иран и да предотвратят ескалацията на напрежението и рецесията в района ".
 Иран заплаши да преразгледа нуклеарната си теория
Иран заплаши да преразгледа нуклеарната си теория

На фона на израелските закани

Иран може да преразгледа своята " нуклеарна теория " на фона на израелските закани. За това предизвести почитан пълководец на Иранската революционна армия. 

Думите му провокираха безпокойствие по отношение на нуклеарната стратегия на Техеран, за която ислямската република постоянно е твърдяла, че е само за мирни цели.

" Напълно е допустимо преразглеждането на нашата нуклеарна теория и политика, както и съображенията, обявени по-рано ", означи Ахмад Хахталаб - пълководец, отговарящ за нуклеарната сигурност.

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей има последната дума по нуклеарната стратегия на Техеран, за която Западът подозира, че е с военни цели.

Хаменей неведнъж е подчертавал, че Техеран в никакъв случай не е целял основаването или потреблението на нуклеарни оръжия - нещо, което религията в страната не разрешава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР