Израел ще се върне на масата за преговори за прекратяване

...
Израел ще се върне на масата за преговори за прекратяване
Коментари Харесай

Израел подновява преговорите с Хамас

Израел ще се върне на масата за договаряния за преустановяване на огъня с " Хамас ".  Това съобщи в петък израелският министър председател Бенямин Нетаняху, представен от АП.

Съобщението бележи още един опит за реализиране на договорка за прекъсване на опустошителната война в Газа, в подмяна на освобождението на израелските заложници. Усилията на Съединените щати, Катар и Египет за договаряния за преустановяване на огъня наподобяват в застой, защото войната продължава шести месец.

Припомняме, че по-рано " Хамас " предложи поетапно освобождение на всички останали заложници в подмяна на преустановяване на войната и цялостно евакуиране на Израел от Газа.
 32 490 палестинци са убити в Газа от 7 октомври, заяви Здравното министерство
32 490 палестинци са убити в Газа от 7 октомври, заяви Здравното министерство

През последните 24 часа има данни за 76 убити и 102 ранени палестинци, заяви министерството

Нетаняху назова тези условия илюзия и сподели, че след всяко освобождение на заложници Израел ще продължи да се бие, до момента в който " Хамас " не бъде погубен.

Смята се, че палестинската формация държи към 100 заложници, както и останките на към 30 души, убити при офанзивата на 7 октомври.

Войната на Израел в Газа е умъртвила повече от 32 000 души и е ранила 74 000, съгласно Министерството на здравеопазването на територията.
 Израел умъртви десетки при въздушни удари в линията Газа
Израел умъртви десетки при въздушни удари в линията Газа

Израелската войска сподели, че нейните сили не престават интервенциите към комплекса Ал Шифа

В правно обвързваща заповед висшият съд на Организация на обединените нации споделя, че Израел би трябвало да отвори повече сухопътни пунктове към Газа за храна, вода, гориво и други сериозни доставки.

Международният съд издаде две нови така наречен краткотрайни ограничения в четвъртък по дело, заведено от Южна Африка, обвиняващо Израел в актове на геноцид във войната му в Газа - обвинявания, които Израел изрично отхвърля.

Организация на обединените нации заяви, че 2,3 милиона души гладуват в Газа. Доставките на помощи са възпрепятствани от израелските военни ограничавания, продължаващите военни дейности и нарушаването на публичния ред, съгласно Организация на обединените нации и интернационалните филантропични групи.
 Международният съд подреди на Израел да вземе ограничения против глада в Газа
Международният съд подреди на Израел да вземе ограничения против глада в Газа

Съдиите регистрират, че палестинците са изправени пред влошаващи се условия на живот
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР