Израел ще отговори с удар по Техеран, ако Иран нападне

...
Израел ще отговори с удар по Техеран, ако Иран нападне
Коментари Харесай

Израел: Ще изравним Техеран със земята

Израел ще отговори с удар по Техеран, в случай че Иран нападне Тел Авив, предизвести израелският министър на защитата Авигдор Либерман, заяви Reuters. Двете страни - върли врагове, са изправени една против друга поради Сирия, отбелязва организацията

Коментарът на министър Либерман беше извънредно безапелационен. Израелците заплашват да подхващат военни дейности на иранска територия след поредност от невиждани конфликти сред военни на двете страни в раздираната от революция Сирия.

"Израел не желае война, само че в случай че Иран нападне Тел Авив, ще ударим Техеран ", сподели Либерман за излизащия на арабски новинарски уебсайт "Елаф ", който е саудитска благосъстоятелност и е основан в Лондон.
Разположеният на крайбрежието Тел Авив е столица на Израел, там е и седалището на армейския основен щаб.

Иран, който не признава правото на битие на Израел, постоянно заплашва да удари по Тел Авив.
Израелско-иранска борба се ускори от 10 февруари, когато Израел сподели, че армейски дрон, изпратен от сирийска база, е навлязъл във въздушното му пространство. Израел взриви дрона и извърши набези против сирийски противовъздушни комплекси, при което един от изтребителите му F-16 беше свален.

На 9 април въздушен удар умъртви в сирийска база седем членове на иранския Корпус на гвардейците на революцията. Техеран упрекна Израел и се зарече, че ще отмъсти, а Израел отвърна със закани за разширение на офанзивите против ирански военни уреди в Сирия.



Израелците споделят, че техните удари целят да попречат на иранския гарнизон в Сирия да се окопае в поддръжка на президента Башар Асад и дружно с ливанската "Хизбула " да сътвори общ фронт против Израел.

"Ще унищожим всеки челен пост, където забележим, че Иран разполага военни в Сирия, и няма да позволим това, без значение от цената ", сподели Либерман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР