Израел ще бойкотира австрийските министри от крайнодясната Партия на свободата,

...
Израел ще бойкотира австрийските министри от крайнодясната Партия на свободата,
Коментари Харесай

Международен протест срещу новото правителство на Австрия

Израел ще бойкотира австрийските министри от крайнодясната Партия на свободата, предава австрийската осведомителна организация АПА.

Министерството на външните работи на Израел ще преразгледа политиката си по отношение на Австрия, се споделя в известие на ведомството. Дотогава контактите с министерството под управлението на крайната десница ще бъдат мощно лимитирани. Новият канцлер Себастиян Курц от консервативната Народна партия към този момент не разяснява решението на Израел.

Междувременно разнообразни партии в Италия реагираха изключително остро на поръчката на новото австрийско държавно управление още веднъж да позволи придобиването на австрийски паспорт за жителите на Южен Тирол. Дебора Серакиани, президент на самостоятелния район Фриули и вицепрезидент на ръководещата в Италия Демократична партия, дефинира решението на новия кабинет във Виена за рисково. Външният министър Карин Кнайсъл съобщи, че ще направи всичко допустимо, с цел да успокои обстановката.

Южен Тирол е самостоятелна провинция в Северна Италия, най-голямата по повърхност в страната и с население от близо половин милион души. След края на Първата международна война през 1919 година Южен Тирол е причислен към Италия. До тогава днешната провинция е в състава на Австрия като част от региона Тирол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР