Израел се зарече да изкорени Хамас завинаги Армията на Израел

...
Израел се зарече да изкорени Хамас завинаги Армията на Израел
Коментари Харесай

Израелската армия навлезе в Газа, Нетаняху се закани този път да няма прошка

Израел се зарече да изкорени Хамас вечно

Армията на Израел е влезнала в линията Газа. Пехота и танкове са направили набези против артилерийски елементи. Също по този начин събират информация за местонахождението на похитени заложници, предава Ройтерс.

Минути преди този момент израелският министър-председател Бенямин Нетаняху се зарече да " изкорени " Хамас и съобщи, че израелската контраатака в Газа " е единствено началото ".

В изключително послание Нетаняху съобщи, че Израел нанася удари на враговете си " с невиждана мощ ".

„ Бих желал да подчертая: това е единствено началото. Нашите врагове едвам в този момент започнаха да заплащат цената. Няма да разказвам в този момент в детайли какво следва, само че бих желал да ви кажа, че това е единствено началото. “

Той съобщи, че е разговарял с президента Джо Байдън и други международни водачи и е събрал " голяма " интернационална поддръжка за Израел, съобщи БГНЕС.

„ Няма да забравим, няма да извиним това, което ни се случи. “

„ Ние ще изкореним Хамас и ще донесем победа. Ще отнеме време, само че ще излезем от тази война по-силни от всеки път “, приключи министър председателят на Израел.

Пo-рано доста палестинци започнаха да бягат от домовете си в северната част на Газа с вярата да намерят сигурност в южната част на анклава, съобщи BBC, откакто Израел издаде 24-часово предизвестие за евакуация.

Хората бягат от домовете си дружно с мебелировка с коли, каруци, бусове, претъпкани със фамилии и персонални движимости.

За палестинците в Газа предизвестието на Израел да изоставен има дълбоки исторически и психически последствия, разяснява английската медия.

Много от тях са потомци на 200 000 палестинци, които идват в линията Газа през 1948 година, по време на това, което всички те познават и до през днешния ден като „ накба “ или злополука. Те са избягали или са били прогонени от домовете си от силите на новосъздадената тогава страна Израел. " Ставало е с дядовците ни, в този момент става и с нас. Отново ни прогонват. Това е проект да се отърват от нас. Газа ще бъде унищожена ", твърди гражданин на анклава.

Корените на доста от напускащите са от региони към Ивицата Газа, населявани през днешния ден от израелци. Мисълта да бъдат изгонени от домовете им още един път е надълбоко травматична.

„ Дръжте се за домовете си. Дръжте се за земята си “, гласи посланието, популяризирано от джамиите тази заран.
 
Има доста палестинци, които въпреки всичко ще останат да пазят домовете си. Израел ги предизвести, че те ще влязат в ролята на живи щитове на Хамас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР