Израел се съгласи да започне ежедневни четиричасови военни паузи в

...
Израел се съгласи да започне ежедневни четиричасови военни паузи в
Коментари Харесай

Израел ще спира огъня по Газа всеки ден за четири часа

Израел се съгласи да стартира ежедневни четиричасови военни паузи в северната част на Газа, с цел да разреши на хората в региона да избягат от войната с „ Хамас “, заяви Белият дом.

" Израел ще стартира да ползва четиричасови " паузи " в регионите на северната част на Газа всеки ден, като известието ще бъде направено три часа преди този момент ", съобщи пред кореспонденти представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби.

По думите му паузите са резултат от разискванията сред публични представители на Съединени американски щати и Израел през последните дни, в това число сред Джо Байдън и Бенямин Нетаняху.

" Израелците ни споделиха, че няма да има военни интервенции в тези региони по време на паузата и че този развой стартира през днешния ден. Разбрахме, че Израел ще стартира да ползва четиричасови паузи в регионите на северната част на Ивицата Газа, като известието ще бъде направено три часа по-рано. "

Той дефинира новината като " обилни първи стъпки " и че Съединени американски щати " биха желали те да продължат толкоз дълго, колкото е належащо ".

Кърби сподели още, че прекратяването на огъня сред Израел и бойците на " Хамас " не е на дневен ред, тъй като това би помогнало на " Хамас " и " би легитимирало това, което те направиха на 7 октомври, а ние просто няма да поносим това в този миг ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също съобщи, че сега " няма опция " за преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас " в линията Газа.

" Няма. Никаква опция ", съобщи Байдън пред кореспонденти, до момента в който напускаше Белия дом за пътешестване до Илинойс, когато бе запитан за възможностите за преустановяване на огъня.

Снимка: EFE/EPA/MOHAMMED SABER
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР