Израел разширява обхвата на ваксинационната си програма срещу така, че

...
Израел разширява обхвата на ваксинационната си програма срещу така, че
Коментари Харесай

Израел предвижда ваксинация на всички над 16 години

Израел уголемява обсега на имунизационната си стратегия против по този начин, че да обхване всички жители над 16 години, оповестиха управляващите. На този декор броят на случаите на заразяване и на умрелите още веднъж внезапно се усили и по този начин осуети планувания поврат в трендовете, съобщи Ройтерс.
Днес израелското министерство на опазването на здравето разгласи, че от на следващия ден всеки над 16 години, който желае да се имунизира, ще може да го направи. Досега право на това имаха единствено лицата над 30 години, тези сред 16 и 18 години, както и тези с хронични болести и упражняващите сериозно значими високорискови специалности.
 Работи ли имунизацията против ковид - коментар на доцент Кунчев за развиването в Израел Работи ли имунизацията против ковид - коментар на доцент Кунчев за развиването в Израел
Действа ли на процедура схващането, че с огромно имунизационно покритие новият ковид SARS-CoV-2 ще бъде спрян? Най-бързо и очевидно р...
Според изследване, огласено от радио " Кан ", 31 на 100 от израелците се двоумят дали да се имунизират, а 36 на 100 се тормозят от сигурността на имунизациите. Несигурността към успеваемостта на имунизациите против новите варианти на ковид подхрани спекулации, че Израел може да се откаже от предоставяните карантинни изключения за имунизираните лица. По данни на израелското здравно министерство, към днешния ден към 35 % от 9-милионното израелско население са имунизирани с препарата на Pfizer. Но среднодневното нарастване на имунизациите тази седмица е към 2,5 %, в случай, че предходната седмица то беше 3,5 на 100, а по-предишната - 3,3 %, написа.
" Мисля, естествено, че колкото по-надолу слизаме във възрастовите групи, където понижава и рискът, толкоз повече ще се постанова да поставяме повече старания да убеждаваме популацията да се имунизира ", съобщи пред радио " Кан " ръководителят на израелския щаб за битка с вируса Нахман Аш. По думите му се е наложило неколкостотин ваксинни дози да бъдат изхвърлени поради изтекла валидност, останали неоползотворени поради отсъствие в здравните заведения на хората, за които са били предопределени. Заместник-министърът на опазването на здравето Йоав Киш съобщи пред израелското радио " 103 ФМ ", че имунизирането на децата сред 12-и 16-годишна възраст може да стартира от април според от това по кое време ще бъде получено утвърждение от регулаторните органи.
" За включването обаче и на тези под 12 години ще е нужна най-малко една година ", добави той. Премиерът Бенямин Нетаняху се надяваше, че движещата се с бързи темпове имунизационна акция в комбиниране с третото затваряне на Израел от началото на пандемията, което навлезе в шестата си седмица, ще разреши на стопанската система да отвори още този месец. Рязко обаче се усилиха броят на тежките случаи и умрелите, което се отдава главно на много позаразните задгранични разновидности на вируса. Това обезсили достиженията във имунизирането, а в това време локдаунът се нарушава от мнозина и се оспорва даже в самия кабинет. По последни данни на израелското здравно министерство към днешния ден са регистрирани 663 665 случая на заразяване и 4888 умряли. " Намаляването на заболеваемостта по-скоро спря ", сподели Аш пред радио " Кан ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР