Израел призова съгражданите си незабавно да напуснат Турция, предаде Франс

...
Израел призова съгражданите си незабавно да напуснат Турция, предаде Франс
Коментари Харесай

Израел призова съгражданите си незабавно да напуснат Турция

Израел прикани съгражданите си неотложно да изоставен Турция, съобщи Франс прес, като цитира изказване на израелското консулство в Истанбул.

Консулството предизвести, че нараства степента на терористична опасност против израелските жители в чужбина. Предупреждението за подготвеност за израелците в Турция е било нараснало до най-високата четвърта степен.

" В светлината на повишаването на терористичните закани против израелците в чужбина всички израелци, пребиваващи в Турция, би трябвало да заминат допустимо най-бързо ", се споделя и в изказване на израелския Съвет за национална сигурност.

Снощи пред израелското консулство в Истанбул и пред посолството в Анкара се организираха митинги, откакто беше обявено, че ракета е блъснала болница в линията Газа. Израел и палестинците си трансферират виновността за детонацията, довела до стотици жертви, само че турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна израелската страна.

Палестинският министър на опазването на здравето Май ал Кайла съобщи през днешния ден в Рамала, че от началото на израелските въздушни удари против Газа са починали минимум 3300 палестинци и над 13 000 са били ранени, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР