Израел представи пред Вашингтон писмени уверения, че предоставените му от

...
Израел представи пред Вашингтон писмени уверения, че предоставените му от
Коментари Харесай

Израел увери САЩ, че не използва американски оръжия в нарушение на международното право

И зраел показа пред Вашингтон писмени уверения, че предоставените му от Съединени американски щати оръжия не се употребяват в линията Газа в нарушаване на интернационалното филантропично право , съобщи Ройтерс.

Американският Държавен департамент изиска от Израел въпросните документи, давайки му период до неделя.

До края на май американското ведомство ще реши дали уверенията на Израел са надеждни и ще рапортува констатациите си пред Конгреса.

По-рано в сряда към 70 някогашни американски държавни чиновници, в това число дипломати и военни, приканиха президента Джо Байдън да предизвести Израел за съществени последствия, в случай че лиши палестинците от цивилен права и артикули от първа нужда и разшири заселническата си активност в окупирания Западен бряг.

" Съединени американски щати би трябвало да са подготвени да подхващат съответни дейности, с които да се опълчват " на сходни практики, се споделя в отворено писмо на някогашните американски чиновници до Байдън. Те акцентират, че ограниченията би трябвало да включват и " ограничавания върху даването на помощ (от Съединени американски щати на Израел) в сходство с американското законодателство и политика ".

Писмото е подписано от над 20 някогашни посланици и други пенсионирани чиновници на Държавния департамент, някогашни представители на Пентагона, разузнаването и Белия дом.

has submitted written assurances as required by the US State Department stating its use of American-supplied weapons are not being used to violate humanitarian laws in, a US official says.
— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng)
Писмото акцентира възходящото безпокойствие в Съединени американски щати от израелските интервенции в линията Газа. Действията на Израел бяха провокирани от офанзивата на " Хамас " от 7 октомври, при която бяха убити към 1200 души, а 253 бяха взети за заложници.

По данни на здравните управляващи в Газа огромна част от територията на анклава е разрушена, а близо 32 000 палестинци са убити. Според Организация на обединените нации популацията от 2,3 млн. души разполага с малко храна, вода и заслон, а гладът в някои региони е достигнал животозастрашаващи равнища.

В публикуваното през днешния ден отворено писмо се споделя, че израелската военна интервенция против " Хамас " е " нужна и оправдана ", само че че дейностите на израелската войска " са белязани от многократни нарушавания " на интернационалното право. " Убити са десетки хиляди цивилни поданици на Газа, по-голямата част от които са дами и деца… Убийства на цивилни от подобен темперамент и мащаб не могат да бъдат оправдани ", пишат някогашните американски чиновници.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

Припомняме и тази изложба от нашия списък:​
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР