Израел отново обяви, че отхвърля призивите за прекратяване на огъня

...
Израел отново обяви, че отхвърля призивите за прекратяване на огъня
Коментари Харесай

Нетаняху цитира писмо от семейство на убит войник: Имате мандат да се биете, не да спрете по средата

Израел още веднъж разгласи, че отхвърля апелите за преустановяване на огъня в Ивицата Газа макар нарастращия интернационален напън за прекъсване на военните дейности. На този декор се оповестяват информации за убити палестинци на Западния бряг на река Йордани, както и за тежка филантропична обстановка в северната част на анклава.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че има поддръжката на израелците, с цел да продължи сухопътната атака в Газа, като добави, че е получил писмо от фамилията на боец, погубен в боевете.

Нетаняху цитира текста на писмото, в което се споделя: " имате мандат да се биете, а не да спрете по средата ".

По-рано апели за неотложно помирение насочиха външният министър на Франция Катрин Колона, която сега е на посещаване в Израел, както и в взаимно изказване на първите дипломати на Обединеното кралство и Германия, които приканват за " стабилно " преустановяване на огъня.

Израелските сили са умъртвили петима палестинци в бежански лагер на Западния бряг на река Йордан, заяви палестинското министерство на опазването на здравето, представено от " Франс прес ".

Продължават сигналите за влошаващата се филантропична конюнктура в анклава. Обсадената болница " Аш-Шифа " в северната част на Ивицата Газа беше разказана като " кървава баня " от представители на Световната здравна организация. Хуманитарни служащи са съумели да доставят медицински консумативи в болничното заведение през вчерашния ден, само че здравното заведение към момента изпитва изострен дефицит на храна и вода.

Междувременно стана ясно, че телевизия " Ал Джазира " приготвя завеждането на правосъдно дело в Международния углавен съд за убийството на един от нейните оператори в Газа, който почина при офанзива с дрон против учебно заведение в южната част на Ивицата Газа.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР