Израел официално обяви, че се намира в състояние на война.

...
Израел официално обяви, че се намира в състояние на война.
Коментари Харесай

Израел официално обяви, че се намира в състояние на война

Израел публично разгласи, че се намира в положение на война. По-рано премирът Нетаняху съобщи, че ударите няма да спрат, до момента в който не бъдат унищожени всички позиции на терористичната организация „ Хамас “ и предизвести жителите на Газа да изоставен региона.

Повече от 600 израелци са били убити след началото на офанзивата. А минимум 100 души - военни и цивилни, са били отвлечени. Те евентуално се намират в тунели в линията Газа.

Ивайло е в бомбоубежище и изясни, че в началото доброволци са спирали нападателите

При ответните удари на Израел по Газа има близо 400 убити и над 2000 ранени. Газа е гъсто обитаема - повече от 2 милиона души живеят там и филантропични организации се притесняват от злополука.

Масираният ответен удар на Израел стартира късно нощес и продължи през целия ден. Поразени са стоици здания, в това число щабът на разузнаването на „ Хамас “.

„ Ще ги унищожим и ще отмъстим безмилостно за този черен ден. Всички места, в които Хамас се крие и работи в този пагубен град, ще превърнем в остров от руини. Казвам на жителите на Газа да изоставен тези места в този момент, тъй като ние ще предприемем дейности на всички места “, сподели Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел.

Това е най-кървавата ескалация на напрежението сред израелците и палестинците от години насам

Атака беше запечатана по време онлайн включване на кореспондента на „ Ал Джазира “ в Газа.

По-късно постройката в центъра на града беше срината до основи.
Въпреки това от Газа и през днешния ден бяха изстреляни ракети и дронове към израелски градове. Силите за сигурност започнаха евакуация на част от обитаемоте места на границата с Газа, където има улични сражения с палестински бойци.

Не е ясна ориста на отвлечените военни и цивилни израелци, в това число дами и деца. Сред тях е и Ноа, която е похитена дружно с приятеля ѝна музикален фестивал.

„ През целия ми живот, откакто тя се роди, се пробвах да я вардя, да я поддържам, обичам и прегръщам. А в този момент …това “, споделя Яков, татко на отвлечената Ноа.

Силите на Израел обмислят сухопътна интервенция, с цел да спасят жителите, завлечени в линията Газа. А там – ток и вода - няма, откакто Тел Авив прекъсна снабдяването. Местни поданици оповестяват и за разрушени цивилни здания – джамия  и жилищен блок.

Къде се водят военните дейности?

След размяната на удари сред Израел и ливанската терористична организация „ Хизбула “  - израелски танкове бяха видяни да се струпват по границата с Ливан.

Снимка: bTV

Ден, откакто терористичната организация „ Хамас “ стартира най-голямата офанзива против Израел от повече от 15 години, бойните дейности не престават да ескалират. Израел стартира масирани офанзиви по линията Газа.

През деня продължиха и сраженията в разнообразни израелски градове, които се намират близо да границата сред Израел и линията Газа.

Вчера членове на терористичната организация нахлуха в обитаемоте места.
Съобщава се за убити и отвлечени цивилни и военни. Местни медии оповестяват, че край Кибуц Реим, палестински бойци са стреляли по хора на музикален фестивал.

Там е имало най-вече младежи, някои от тях чужденци.

Снимка: bTV

Израел обстрелва с артилерия и Южен Ливан, откакто терористичната организация „ Хизбула “ нападна три израелски военни позиции в оспорваната зона - Фермите Шебаа, за която и Израел, и Ливан претендират.

„ Хизбула “ съобщи, че офанзивата ѝе акт на взаимност с палестинците, а Израел предизвести, свързаната с Иран формация, да не се включва в боевете в страната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР