Израел навлиза в последната фаза на Ковид кризата и пандемията

...
Израел навлиза в последната фаза на Ковид кризата и пандемията
Коментари Харесай

Посланик Елрон: Израел разработва зелен паспорт за ваксинирани

Израел навлиза в последната фаза на Ковид рецесията и пандемията и това се дължи най-много на положителната здравна и здравна грижа, която имаме. Основната грижа на нашата здравна система е да имунизира хората. Това сподели за БГНЕС посланикът на Държавата Израел в България Н.Пр. господин Йорам Елрон.

Той акцентира, че е била извършена доста добра осведомителна акция, тъй че хората да са изцяло наясно, че би трябвало да се имунизират и да схванат какви са преимуществата от имунизацията и също по този начин заплахите от заразяване.

„ В момента продължаваме и ще продължим с имунизиране на деца от 12 до 16 годишна възраст и напълно скоро ще имаме така наречен стаден имунитет, тъй че ще преодолеем пандемията ", съобщи дипломат Елрон.

„ Има хора, които не желаят да се имунизират. Много повече са в сравнение с бихме желали. Аз самият считам, че е неточност да се откаже имунизация. В нашата страна се заразиха над 800 000 души. Повечето от тях се възвърнаха, само че тези които видяха какъв брой мъчително и мъчно може да протича тази болест осъзнаха, че преимуществата на имунизацията са надалеч повече от минусите ", разяснява дипломат Елрон.

По отношение на туризма, той увери, че броят на израелците, които посещават България към този момент се покачва.

„ Още когато бяхме страна в алено, т.е. по този начин наречената „ рискова страна " България продължи да ни приема и това за Израел е доста значимо. България не е затваряла границите си за Израел и ние ценим това другарство. В момента, ние към този момент сме в друга позиция и броят на израелците, които посещават България се усилва. Ще видите, че това нарастване ще продължи и дори се надявам да бием върховете отпреди пандемията, когато 250 000 израелци посещаваха България ", сподели дипломатът.

Посланик Елрон разгласи още, че работят по основаването на така наречен зелен паспорт за хора, които са имунизирани, тъй че от един миг нататък да има свободно придвижване, което не изисква PCR и изолираност за тези, които имат подобен паспорт.

„ И двете страни ще са отворени една за друга ", увери посланикът и посочи, че ще зачитат всички ваксини, приети на интернационално равнище от СЗО.

Посолството на Държавата Израел в София подари съоръжение за новоизградената кухня по плана за кулинарна терапия в Дневния център за хора с ментални увреждания „ Света Марина ". По този метод посолството на Израел в София означи 73-ата годишнина от оповестяването на независимостта на страната.

„ Действията приказват доста по-силно от самите думи. Не мога да се сетя за по-добро място да отбележим Денят на Независимостта, който е през днешния ден ", сподели посланикът на Държавата Израел в България Н.Пр. Йорам Елрон в приветственото си слово към управлението и посетителите на центъра.

Зам.-кметът по обществени действия в Столичната община Албена Атанасова, благодари за протегнатата ръка и другарство от страна на посланика на Израел и означи, че това е трети дипломат, който продължава традицията.

„ Винаги са се отзовавали да оказват помощ, да играят дружно, да готвят дружно, да вършат хубави неща дружно, тъй че в никакъв случай нашите консуматори да не схващат, че са с нещо разнообразни от всички хора на тази Земя ", съобщи тя и акцентира, че на територията на Столичната община към този момент се оферират над 90 обществени услуги.

От своя страна шефът на Центъра Йотка Тодорова сподели, че за нея е чест и наслаждение посолството на Израел да означи 73 години от Независимостта на страната точно с тях.

„ Благодарим за великодушното подаяние, което направихте към нашите момчета и девойки. То ще бъде употребявано в кухните по заниманията за кулинарна терапия. Благодаря Ви от сърце, че към този момент толкоз дълги години поддържаме едни прелестни взаимоотношения. Благодарение на това партньорство е построена и спортната ни площадка в двора на Дневния център през 2015 година ", уточни тя и добави, че сега Центърът се посещава от 62-ма души, като оптималният му потенциал е 70.

В знак на признателност ползвателите и екипът на центъра подариха ръчно направени дарове на посланика и зам.-кмета по обществени действия и им подариха къса занимателна стратегия, в която демонстрираха по какъв начин пеят и танцуват. Поздрав към гостите насочи и актрисата Христина Пипова, която изпя ария на иврит, която изпя за повторно, само че този път с присъединяване на Н.Пр. Йорам Елрон.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР