Израел е провел тази нощ насочени операции в северната част

...
Израел е провел тази нощ насочени операции в северната част
Коментари Харесай

Израел е провел сухопътна операция с танкове в Газа

Израел е провел тази нощ " ориентирани интервенции " в северната част на линията Газа, в които са взели участие танкове. Информацията е на израелската войска, представена от Франс прес и Ройтерс.

" През нощта армията извърши целенасочена интервенция с танкове в северната част на линията Газа, в границите на подготовката си за идващите стадии на боевете ", се споделя в изказване на военния говорите. Той посочи, че бойците " са напуснали зоната " след края на интервенциите.

Според израелското военно радио това е било най-голямото сухопътно нахлуване в Газа от началото на ударите.

Снощи израелският министър председател Бенямин Нетаняху удостовери, че се води подготовка за сухопътна атака против " Хамас " в линията Газа, само че отхвърли да заяви детайлности.

В очакване на офанзивата, обещавана нееднократно след невижданото нахлуване на " Хамас " на 7 октомври, при което бяха избити над 1400 души, израелската войска обстрелва безспирно палестинския анклав с повърхност 362 кв. км, в който живеят 2,4 милиона души. Въздушните удари продължиха и през вчерашния ден, до момента в който запасите от храна и гориво в обсадената Газа доближават сериозно ниски нива.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР