Израел е изнесъл отбранителна техника на рекордната стойност 12,556 милиарда

...
Израел е изнесъл отбранителна техника на рекордната стойност 12,556 милиарда
Коментари Харесай

Израел изнесъл отбранителна техника на стойност 12,5 милиарда долара, 24% били за арабски партньори

Израел е изнесъл отбранителна техника на рекордната стойност 12,556 милиарда $ предходната година, като съвсем една четвърт от продажбите са били за новите арабски сътрудници на страната според подписаните с посредничеството на Съединени американски щати през 2020 година Авраамови съглашения, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на израелското министерство на защитата.

Ведомството сподели, че за 2022 година е отчело нарастване с 50% по отношение на предходните три години, както и удвояване на размера спрямо предходното десетилетие. Дронове са съставлявали 25% от износа през 2022 година, а ракети, снаряди и системи за противовъздушна защита са съставлявали 19 на 100, добави той.

Без да посочва съответни клиенти, министерството сподели още, че 24% от отбранителния експорт е бил за страни, участващи в Авраамовите съглашения. Обединените арабски емирства и Бахрейн вземат участие с споразуменията и Израел постоянно счита, че Мароко и Судан също са част от тях.

30% от израелския защитителен експорт е бил за Азия и Тихия океан, 29% – за Европа и 11% за Северна Америка, разгласи още министерството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР