Израел достигна нов връх на заразените с новия коронавирус (COVID-19)

...
Израел достигна нов връх на заразените с новия коронавирус (COVID-19)
Коментари Харесай

Израел с нов рекорд на заразените с COVID-19, удължава карантината

Израел доближи нов връх на инфектираните с новия ковид (COVID-19) през миналото денонощие, макар че към този момент съвсем две седмици цялата страна е под обсада , оповестява ДПА.

Министерството на здравеопазването на Израел посочи, че 8 919 инфектирани с COVID-19 са регистрирани през последните 24 часа.

Късно нощес държавното управление гласоподава за удължение на карантината с още три дни до 14 октомври.

То също по този начин утвърди санкция в размер на 500 шекела (150 $ ) за всеки, заловен в непозната сука, краткотрайна структура, издигната навън за отпразнуване на еврейския празник Сукот или Празника на шатрите.

Празникът стартира в петък и продължава една седмица. Евреите обичайно ядат храната си, а мнозина спят и във краткотрайните си постройки, издигнати в градини, на балкони и покриви.

В понеделник, когато евреите отбелязваха Деня на изкуплението, или Йом Кипур, бяха извършени всеобщи молитвени събирания против блокадата.

Правителството също по този начин сложи строги ограничавания на митингите, което ще ограничи стачкуващите до радиус от 1 километър към домовете им и ще ги ограничи до групи от 20 души.

Съгласно разпоредбите за заключване, на израелците не е разрешено да се осмеляват да надвишават радиус от 1 километър от домовете си, без лист с изключения, които до този миг включваха митинги.

Решението беше спорно в светлината на постоянните митинги против премиера Бенямин Нетаняху, главният, провеждан пред резиденцията на премиера в Йерусалим всяка събота вечер, привличайки хиляди хора.

Медиите оповестиха, че стотици стачкуват в Тел Авив в сряда вечерта против рестриктивните мерки, които трябваше да влязат в действие в четвъртък.

Полицията арестува четирима протестиращи, които съгласно тях са " предизвикали разстройства, нападнали са чиновници и са хвърляли предмети по тях ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР