Израел би се противопоставил на продажба на военни самолети Ф-35

...
Израел би се противопоставил на продажба на военни самолети Ф-35
Коментари Харесай

Израел: Против сме САЩ да продават на Катар изтребители Ф-35 от ново поколение

Израел би се противопоставил на продажба на военни самолети Ф-35 от ново потомство от Съединени американски щати на Катар. Това съобщи израелският министър на разузнаването Ели Коен, базирайки се на нуждата да резервира военното предимство на Израел в района, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Коен направи коментара в отговор на информация на Ройтерс, че Катар, чиито връзки с Иран тревожат Израел, е подал публично искане до Вашингтон да купи стелт изтребителя на Локхийд Мартин (Lockheed Martin Corp.). Съединените щати се съветват с Израел за възможни продажби на съвременни оръжия на други страни в района, според правилото за опазване на израелското "качествено военно предимство ", напомня организацията. Някои такива продажби са се осъществили макар израелските възражения.

На въпрос дали Израел би се противопоставил на продажба на Ф-35 на Катар, Коен съобщи пред Военното радио: "Отговорът е да. Сигурността и военното ни предимство в района са най-важните неща за нас. Регионът ни към момента не се е трансформирал в Швейцария ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР