Израел беше брутално нападнат, но уреждане на конфликта ще бъде

...
Израел беше брутално нападнат, но уреждане на конфликта ще бъде
Коментари Харесай

Путин: Израел има право да се защитава, Палестина трябва да бъде създадена

Израел беше брутално атакуван, само че споразумяване на спора ще бъде допустимо единствено посредством основаването на самостоятелна Палестина със столица Източен Йерусалим, сподели съветският президент Владимир Путин на срещата на върха на Общността на самостоятелните страни (ОНД).

Русия изхожда " от постулата, че решението на палестинско-израелския спор посредством договаряния няма опция ", сподели съветският президент, представен от държавните медии.

„ Целта на договарянията би трябвало да бъде използването на формулата за две страни на Организация на обединените нации, което допуска основаването на самостоятелна палестинска страна със столица Източен Йерусалим, съжителстваща в мир и сигурност с Израел, който, несъмнено, както ние видяхме, беше подложен на офанзива с невиждана грубост. Разбира се, Израел право да се пази. Има право да обезпечи мирното си битие ", сподели Путин, наблягайки, че " от решаващо значение е да се работи за разрешаването на този проблем посредством мирни средства “.

„ Както аз го виждам, в обстановка като тази и на това съответно място просто няма опция решението за две самостоятелни страни “, заключи той.

По-рано съветският президент предизвести, че предстоящата сухопътна атака на израелските сили ще докара до неприемливи жертви измежду цивилното население и че страната му е подготвена да помогне с старания за ходатайство.

" Използването на тежка техника в жилищни региони е комплициран въпрос, изпълнен с тежки последствия ", съобщи Путин. " И най-важното - жертвите измежду цивилното население ще бъдат безусловно неприемливи ". 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР