Израел арестува лидера на групировката Ислямски джихад в Западния бряг

...
Израел арестува лидера на групировката Ислямски джихад в Западния бряг
Коментари Харесай

Израел закопча лидер на Ислямски джихад

" Израел арестува водача на групировката " Ислямски джихад " в Западния бряг на река Йордан (частта на Палестина, ситуирана до границата на еврейската страна с Йордания) Басам Раджаб Абд ал Рахман ал Саади ", това написа израелското издание " Детали ".

" Съвместната интервенция на въоръжените сили и граничната полиция бе извършена късно нощес в супермаркет в град Дженин. Патрулите бяха обстреляни от палестински терористи ", добави медията.

" Войниците и граничарите отвърнаха на огъня. От палестинските кръгове обявиха, че в резултат на размяната на патрони е умрял член на " Ислямски джихад ", а лидерът - арестуван. " По време на ареста ал Саади е оказал опозиция и бил ухапан от служебно куче ", добави " Детали ".

Медията уточни още: От израелска страна няма починали и ранени.

" Във връзка със гибелта на своя член и ареста на един от водачите си " Ислямски дхихад " вдигна  леновете на своето военна организация на крайник ", добави цитираното издание.

" В отговор управляващите в Израел заповядаха фермерите в пограничните със Западния бряг на река Йордан региони да не работят през днешния ден. Преустановено е придвижването по автомагистрали и по железопътната линия сред градовете Ашкелон и Сдерот, а системата за противоракетна защита " Железен купол " е приведена в положение на нараснала бойна подготвеност, уточни още " Детали ".

تغطية صحفية: " فيديو يوثق لحظة اعتقال القيادي في حركــة الجهــاد الإســلامي الشيخ بسام السعدي خلال اقتحام مخيم جنين ".
— شبكة قدس الإخبارية (@qudsn)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР