Изработване на проект за изграждане на снегозащитно съоръжение в прохода

...
Изработване на проект за изграждане на снегозащитно съоръжение в прохода
Коментари Харесай

Проект на МРРБ отваря Беклемето през зимата

Изработване на план за създаване на снегозащитно оборудване в прохода Троян – Кърнаре по билото на Стара планина ще бъде включено в програмата за планиране на Агенция „ Пътна инфраструктура “ за идната година. Целта е обезпечаване на целогодишна проходимост на републиканския път през най-високия планински проход в страната.

Ангажимент за това пое министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова на среща през днешния ден с кметовете на общините Троян и Карлово – Донка Михайлова и Емил Кабаиванов. В диалога се включиха също заместник-министър Валентин Граматиков и и.д. ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Ивайло Денчев.

При подготовката на плана ще бъдат прегледани вероятните разновидности за създаване на сходно оборудване – огради против снегонавяванията, поради които проходът се затваря за придвижване през зимния сезон, полутунел или тунел. Ще бъде проучена и опцията за финансиране на осъществяването на плана с европейски средства през новия програмен интервал.

Имаме доста неприятни транспортни връзки сред Северна и Южна България. Подобен план ще обезпечи нова, добра съгласуваност в този централен за страната регион, разяснява по време на срещата министър Комитова.

Кметовете Донка Михайлова и Емил Кабаиванов показаха задоволеност от диалога и дискутираните благоприятни условия, които при реализация ще обезпечат добра връзка сред двете общини за жителите и бизнеса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР