Изпращането на хора до Марс може и да не изисква

...
Изпращането на хора до Марс може и да не изисква
Коментари Харесай

Ще се отбиваме до Луната на път за Марс

Изпращането на хора до Марс може и да не изисква цялостен контейнер с гориво. Ново изследване на Масачузетския софтуерен институт (MIT) демонстрира, че апаратите, които ще ни водят до Марс, може да са доста по-леки в случай че презареждаме на Луната.

Предишни проучвания са посочили, че в някои лунни кратери има почва и воден лед, които могат да бъдат добивани и превръщани в гориво. Ако притежаваме такава технология до времето, в което се организират пилотираните задачи до Марс, то тежестта на цялата галактическа задача може да бъде понижено с до 68%.

Групата откриватели създали модел за установяване на оптималния маршрут до Марс, като взели поради съществуването на запаси и бъдещата инфраструктура на Луната. Целта на комплицираните калкулации е да се понижи оптимално тежестта на галактическите апарати, които ще ни заведат на алената планета.

Най-ефикасният вид се оказал изстрелване на галактическия транспортен съд от Земята с тъкмо толкоз гориво, колкото ще му е нужно да излезе в орбита. Фабрика за произвеждане на гориво на повърхността на Луната ще изпрати контейнери с гориво в Космоса. Те ще навлязат в гравитационната орбита и ще бъдат взети от екипа, запътил се към Марс.

Оливиер де Уек (Olivier de Weck), който е професор по аеронавтика и астронавтика в MIT, споделя, че проектът се разграничава от първичния на НАСА.

„ Това доста опонира на открития проект за отиване до Марс, който включва пряк полет до такава степен, като целият товар се носи от началото “, споделя де Уек. „ Идеята за отблъскване до Луната е… доста неинтуитивна. Но от позиция на оптималността в дълготраен проект това ще е доста наличен вид, тъй като няма да има потребност да носим всичко от Земята. “

„ Нашата последна цел е да колонизираме Марс и да установим непрекъснато и самоподдържащо се човешко наличие “, прибавя Такуто Ишимацу (Takuko Ishimatsu), чиято докторска дисертация е послужила за съставянето на модела. „ Но също толкоз значимо е да „ павираме път “ в Космоса, с цел да можем да се придвижваме сред разнообразни галактически тела на налична цена. “

„ Моделът за оптимизация демонстрира, че Луната може би ще играе основна роля в напредването ни до Марс и назад “, прибавя Де Уек. „ И преди е имало подмятания за това, само че това е първото изследване, което потвърждава математически, че това е верният път. “

Резултатите от проучването са оповестени в сп. Journal of Spacecraft and Rockets .

Phys.Org

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР