Изпращаме трудна година, пълна с предизвикателства, но личният състав на

...
Изпращаме трудна година, пълна с предизвикателства, но личният състав на
Коментари Харесай

Адмирал Ефтимов: През тази трудна година ВМС се справиха успешно

" Изпращаме сложна година, цялостна с провокации, само че персоналният състав на военния ни флот се оправи сполучливо с осъществяването на дилемите в народен и съдружен формат. Приемете нашата благодарност и признателност! Вие доказахте, че обществото може да разчита на Военноморските сили, че те са способни да извършват конституционните си отговорности ". С тези думи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов се обърна към адмиралите, офицерите, старшините, матросите и цивилните чиновници от Военноморските сили на тържеството, отдадено на 142-ата годишнина от основаването на военния ни флот, което се организира на 7 август във Варна.

В изявлението си той отличи екипажите на минен ловджия „ Цибър “, на фрегатата „ Смели “ и на корветите „ Бодри “ и „ Решителни “, които през тази година сполучливо участваха в плануваните действия. „ Участието на фрегатата „ Смели “ и на минен ловджия „ Цибър “ в непрекъснатите военноморски групи на НАТО в Средиземно море и в Черно море заслужиха признанието и високите оценки на съдружниците “, съобщи адмирал Емил Ефтимов.

Началникът на защитата посочи и професионално плануваната и извършена аварийно-спасителна интервенция по търсене на починалия по време на обучение край Шабла водач подполковник Валентин Терзиев и на падналия в морето аероплан МиГ-29, както и сполучливото междуинституционално взаимоотношение на Военноморски сили с неправителствени организации и с частни компании по време на интервенцията.

„ Бях уверен във опциите на хората, в уменията на екипажите на корабите и вертолетите от състава на Военноморски сили. Екипажът на минен ловджия „ Цибър “ потвърди, че може да извърши задачата над заложените механически параметри, че владее техниката, с която разполага и я употребява прелестно “, уточни адмирал Емил Ефтимов.

Той означи и направените сполучливи стъпки в придобиването на нови качества за военния ни флот през миналата година и даде висока оценка на екипа от Военноморски сили, управителен от флотилен адмирал Георги Пенев, който работи по реализацията на плана за придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд. „ Убеден съм в експертизата на Военноморски сили “, съобщи началникът на защитата.

На тържеството във връзка 142-ата годишнина от основаването на българските Военноморски сили участваха министър-председателят на Република България Стефан Янев, заместник-министърът на защитата Пламен Йорданов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, висши офицери от Българската войска, представители на държавната и локалната власт.
„ Най-голямото ни благосъстояние са хората - мъжете и дамите в униформи. Поклон към тях! Благодаря Ви за службата! “. С тези думи министър председателят поздрави персоналния състав на флота за празника.

Заместник-министър Пламен Йорданов също благодари на военните моряци за постигнатото и им пожела всяка година да съумяват да подвигат по един нов байрак във флота.

По време на тържественото заседание командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов бе отличен с почетен знак на Министерството на защитата „ Св. Георги “ - първа степен за приноса му в аварийно-спасителната интервенция по търсене на подполковник Валентин Терзиев и падналия аероплан МиГ-29. За принос в дейностите по намирането на авариралия аероплан и изваждането на така наречен „ черна кутия “ бяха наградени също командирът на минен ловджия „ Цибър “, военнослужещи от екипажа на кораба, както и шефът на компания „ Хидроремонт “ Иван Иванов и представители на частни компании.

Кулминацията в честването на празника на Военноморски сили ще бъде през днешния ден, когато на Морска гара Варна ще се проведат ритуалът по издигане на Военноморския байрак и флаговете за разцветяване на военните кораби и тържественият акт за връчване на дипломите за приключено висше обучение и заграбване на първо офицерско звание на курсантите от „ Випуск 2021 “ на Висшето военноморско учебно заведение „ Никола Йонков Вапцаров “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР