Изпращаме година изтъкана от противоречия, които все още за съжаление

...
Изпращаме година изтъкана от противоречия, които все още за съжаление
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Коалицията на войната не иска хората да знаят какви оръжия ще се изпращат за Украйна

Изпращаме година изтъкана от несъгласия, които към момента за жалост не намират никакво решение.

Изпращаме година избори, която ни беляза с война. Тази война даде чисто икономическо и политическо изражение в нашата страна. Ние политиците трябваше да дадем отговорите на тази обърканост. Но актуалното Народно заседание към момента не може да го направи. Надявам се по бюджета, който ще влезе другата седмица да има рационални оферти. Защото тъкмо ние като Българска социалистическа партия успяхме да създадем сигурни крачки в обществената сфера. Моят зов към другите партии е – каквото обещаят, след това да имат храброст да го изпълнят, а не с стратегиите на други политически партии да си преписват заслуги. Горда съм, че през последната седмица успяхме да извоюваме няколко победи – помощ за всички възпитаници в размер на 300 лева, безвъзмездни са към този момент и учебниците. “ Това съобщи секретарят на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и секретар на парламентарната група на левицата Вяра Емилова в ефира на БСТВ.

По отношение изпращането на оръжие за Украйна Емилова изясни, че дружно с Кристиан Вигенин и Манол Генов са внесли искане в Народното събрание. За да могат българските жители да виждат какво оръжие се изпраща за Украйна. „ В момента този контракт и листата на оръжията са засекретени и никой не знае какво изпращаме за Украйна. Още по-интересно е, че този контракт и въоръжението може да се трансформират, само че без да има потребност това да бъде гласувано от Народното събрание. И действително по всяко едно време ще могат да се изпращат разнообразни количества и никой няма потребност да го гласоподава. Така наречената коалиция на войната упражни отпор, че надали не това било засекретен контракт. Ние сме срещу изпращане на оръжия за Украйна и е доста страшна тази чуждопоклоническа заигравка “, добави националният представител от левицата.

Тя обобощи, че другите партии явно ги е позор и изобщо не знаят какво гласоподават, тъй като с изключение на народните представители от левицата има още 10-на народни представители, които са се срещнали със секретния отчет по тематиката.

Емилова разяснява и потърпевшите българи при бедствията в карловските села, до момента в който в това време някои хора се занимават с това дали ще се удължи помощта за украинските бежанци и какви оръжия ще се изпращат за Украйна. „ Някой попита ли по какъв начин живеят хората от карловските села след бедствието, на които е дадена дребна сума пари и са им обезпечени фургони, в които даже няма ток “, сподели още тя.

„ Най-тежката рецесия съгласно мен е тази в полезностите. Защото години наред българското общество с замяна в наличието на учебниците и замяна в историята – се тласкаше към различен вид морал като загуба на полезности. Много съм щастлива от извършената полемика за лявото, на която започнахме да приказваме за главните акценти в новата стратегия, която Българска социалистическа партия би трябвало да одобри на идния Конгрес. Защото света се е трансформирал и би трябвало да настроим партията към настоящите тематики, с цел да спечелим доверието на хората. За да може като се каже лява политика да се знае, че това е политика насочена към младежите, зелена политика, грижа за работещите хора “, безапелационна е Емилова за рецесиите пред, които се намираме, както и за провокациите пред лявото политическо пространство.

„ В деня против насилието над дами ние като парламентарна група излязохме с декларация и декларирахме, че се противопоставяме на това. Една от последните законодателни промени е обвързвана тъкмо с това – във връзката с създаване на спешни центрове за дами и деца претърпели принуждение. Новият ръководител на ПЕС е изпратил писмо до Българска социалистическа партия и в него се споделя, че надали не имаме разлики в идеологията и една от тях е, че ние се противопоставяме на Истанбулската спогодба. Позицията ни е, че ние държим на обичайните български полезности и всеки пол да знае своите отговорности. Другото, което се случи, че Корнелия Нинова още веднъж е била препоръчана за зам.-председател на социнтерна, само че нейното име отпада внезапно, тъй като тя не поддържа Истанбулската спогодба “, разяснява тя за предложенията на Българска социалистическа партия срещу насилието против дами, както и за своеволията на ПЕС по отношение на неподкрепата от страна на Българска социалистическа партия за Истанбулската спогодба.

В умозаключение Вяра Емилова изрази признателност към Гьоков като някогашен обществен министър, както и към Корнелия Нинова като вицепремиер в последното постоянно държавно управление. „ Успяхме да реализираме най-социалния бюджет. Близо 22 милиарда бяха отделени единствено за обществена политика. Ако не беше натиска от страна на Българска социалистическа партия нито пенсиите щяха да бъдат увеличени, нито майчинските за втората година, нито обособените за хората с увреждания средства “, приключи тя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР