, използващ името Емил Кюлев, предлага на показ информация с

...
, използващ името Емил Кюлев, предлага на показ информация с
Коментари Харесай

ГДБОП проверява хакера Емил Кюлев, източил данните на 2000 длъжници на кредитна фирма

, употребяващ името Емил Кюлев, предлага на показ информация с данни на клиенти на финансови институции.
Последният удар на анонимния софтуерен експерт визира персоналните данни на близо 2 хиляди длъжници към компания за заеми.
ГДБОП ревизира случая, написа.
Предисторията:
Този вторник в 14 ч. в прочут хакерски интернет конгрес консуматор с псевдонима Емил Кюлев афишира, че е източил информация от базата данни на огромна компания за разплащателни услуги.
Предлага свободен достъп до тях и чака финансова поддръжка.
" Твърди, че има информация за сметки, консуматори, преводи и впрочем. Дори загатва, че има източени бази данни на свързани сдружения с въпросната компания ", споделя специалистът по киберсигурност Любомир Тулев.
Малко по-късно офертата е изтрита, само че Тулев е съумял да изтегли хакнатите данни.
Оказва се, че става дума за номера на банкови сметки с ЕГН-тата на близо 2000 клиенти, само че не на компанията, която хакерът афишира, а на обвързвана с нея компания за разпределяне и събиране на заеми.
„ Това не са номера на дебитни или кредитни карти, с които да злоупотребим в интернет и да създадем някакво разпореждане, превод и така нататък Този айбан самичък по себе си чисто информативно може да ни прави работа. Най-притеснителното остава това, че имаме персонални данни. Да, има, опция да се изтегли и заем, прехвърляния, на името на тези консуматори “, споделя Тулев.
Мистериозният хакер Емил Кюлев поддържа страница в интернет, записана в Панама и умерено популяризира активността си за финансова поддръжка. Сам приписва на себе си няколко скандални хакерски офанзиви у нас в последната година – в Комисията по хазарта, в прокуратурата, в Софийския областен съд, в „ Български пощи “. Приема заплащания в криптовалута, които от юли насам са на стойност над 38 000 $, изяснява специалистът.
„ Човек, който просто търси внимание, желае самоизява, явно търси поддръжка измежду други хора като него в България. Това, което прави, обаче е закононарушение и не би трябвало да се толерира по никакъв метод “, изясни Тулев.
 Разбиха незаконна група хакери, занимавали се с пране на пари Разбиха незаконна група хакери, занимавали се с пране на пари
Служители от отдел „ Киберпрестъпност “- ГДБОП разкриха проведена незаконна група за пране на пари, работила от 2016...
От засегнатата компания споделиха, че по случая стартира инспекция на антимафиотите от ГДБОП.
Една от предходните офанзиви на хакера е обвързвана с базата данни на огромна компания за превозване на колета. Това излиза наяве от известие, което той самият изпрати до редица медии в Бълария в края на август 2020 година:
" Нека напомня моето изказване от 08.08.2020 година в afera.bg.

В него ясно показах, че господин Николай Събев (CEO на Еконт) ме заплаши и пренебрегва обстоятелството, че датабазата на Еконт е изтеглена.
 Разследване: Хакери източили 1 милион лв. от българска компания Разследване: Хакери източили 1 милион лв. от българска компания
ГДБОП проверява случай, при който хакери са източили 1 милион лв. от сметките на българска компания. Това разгласи в изявление пред " Труд " нач...

Вместо такса „ Дигитално успокоение “, получих следният MMS на [email protected]: https://imgur.com/a/O3JxIs4

Факт е, че господин Николай Събев и цялото управление на Еконт подценяват и погазват Регламент (ЕС) 2016/679.

 ГДБОП не проверява хакерските офанзиви от края на ноември, тъй като никоя администрация не е подала сигнал ГДБОП не проверява хакерските офанзиви от края на ноември, тъй като никоя администрация не е подала сигнал
Няма постъпили сигнали в ГДБОП за хакерските офанзиви на " Анархистите " против институционални уеб сайтове. Това сподели шефът на " Компютърни...
В Регламент (ЕС) 2016/679 е посочено ясно, че при уведомяване са длъжни да уведомят потребителите си в период от 48 часа.

Считайки обстоятелствата за показани, чакам позицията на Комисия за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) по този проблем.

Следете уеб страницата на Държавна организация по цифрово успокоение (ДАДС) за актуализации.Imgurhttps://imgur.com "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР