Използването на ядрени оръжия ще означава край на режима на

...
Използването на ядрени оръжия ще означава край на режима на
Коментари Харесай

Сеул: Ядрена атака на Северна Корея ще означава край на режима на Ким

Използването на нуклеарни оръжия ще значи " край " на режима на Ким Чен Ун, съобщи Сеул, откакто Пхенян заплаши с нуклеарно възмездие поради възходящото разполагане на американски военни сили на полуострова, съобщи Агенция Франс Прес.


Отношенията сред двете Кореи са в една от най-ниските си точки в историята, като Северът усилва тестванията на оръжия, до момента в който Сеул и Вашингтон ускоряват военното съдействие.


Министърът на защитата на Пхенян предизвести в четвъртък, че визитата тази седмица на американска подводница с нуклеарни оръжия в Пусан - първото от 1981 година насам - може да доближи правния предел за потребление на нуклеарните оръжия на Севера.

Миналата година Северна Корея одобри широкообхватен закон за нуклеарните оръжия, в който се показват редица сюжети - някои от тях неразбираеми - при които тя може да употребява нуклеарните си оръжия, в това число превантивни нуклеарни удари, в случай че бъде застрашена.

Както Сеул и Вашингтон " ясно са декларирали " и преди, " всяка нуклеарна офанзива против алианса ще бъде посрещната с неотложен, пагубен и съдбоносен отговор ", съобщи Министерството на защитата на Сеул в изказване.


Ако това се случи, " севернокорейският режим ще бъде изправен пред своя край ", добави то.

Посещението на американската подводница в пристанището е " законен защитителен отговор " на продължаващите нуклеарни закани на Пхенян, съобщи то.

Посещението беше контрактувано по време на пътуването на южнокорейския президент Юн Сук Йол до Вашингтон през април, когато той и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън насочиха сходно строго предизвестие към Пхенян за крайните последствия от потреблението на нуклеарни оръжия.

" Ядрена офанзива от страна на Северна Корея против Съединените щати или техните съдружници... ще докара до края на който и да е режим, който предприеме такова деяние ", съобщи тогава Байдън пред кореспонденти.

Обявявайки новия си нуклеарен закон предходната година, Ким Чен Ун съобщи, че статутът на страната като нуклеарна мощ към този момент е " необратим ", което на процедура отстрани опцията за договаряния за денуклеаризация.

Ядреният закон е двузначен и в него се твърди, че Пхенян може да употребява нуклеарните си оръжия, в случай че " се реши, че наближава нахлуване с нуклеарни оръжия или други оръжия за всеобщо заличаване... ".

Анализатори настояват, че това може да се употребява за оправдаване на възможна приложимост на нуклеарно оръжие от страна на Севера даже при стандартни набези.

" Северна Корея е единственият индивид, който е приел закон за политиката в региона на нуклеарните сили, който включва противозаконни превантивни удари ", съобщи министерството на защитата на Сеул.

Пхенян също по този начин " повтаря действителни учения за изпреварващ удар и закани за нуклеарен удар против " алианса Сеул-Вашингтон, добави то. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР