Използването на смартфона в твърде студено време не е добра

...
Използването на смартфона в твърде студено време не е добра
Коментари Харесай

Два вредни навика, които у вреждат смартфоните


Използването на смарт телефона в прекомерно студено време не е добра концепция
(снимка: CC0 Public Domain)

Смартфоните евентуално са най-често сменяните устройства от потребителите по света. И това е изцяло разбираемо, защото мобилното устройство се употребява извънредно интензивно – за диалози, навигация и развлечение, вследствие на което се износва бързо. Но и някои привички на потребителите форсират увреждането на смарт телефона.

Кои са тези нездравословни привички, водещи до прибързано амортизиране на смарт телефона? Вероятно са доста, само че тук ще посочим два от най-очевидните.

Първият табиет, който може да повреди вашия смарт телефон, е потреблението на устройството в прекомерно студено или горещо време и във влажна среда. Екстремните температури могат да причинят прегряване на смарт телефона или бързо консумиране на батерията.
още по темата
Високата мокрота също е рискова, тъй като може да повреди електрониката на устройството. Така че, избягвайте да съхранявате и ползвате смарт телефона на влажни места.

Втората постоянно срещана неточност при потреблението на смарт телефоните е дезинфекцията на устройството с нападателни течности. Не бършете екрана и конекторите на със алкохол и дезинфектант, защото това може да повлияе неподходящо на работата на устройството.

Вместо това, експертите предлагат потребление на UV дезинфектант за разчистване на смарт телефона, в случай че желаете да поддържате безупречна хигиена.

Избягването на сходни неточности при използването на смарт телефона ще предотврати бързото изхабяване на мобилното устройство и в последна сметка ще ви спести пари от по-често възобновяване на джаджата, без която не можем през днешния ден.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР