Използвана е ловна пушка и боеприпаси, които нанасят сериозни поражения,

...
Използвана е ловна пушка и боеприпаси, които нанасят сериозни поражения,
Коментари Харесай

Нова версия за убийството на граничаря: Мигрант стрелял по него за отмъщение

Използвана е ловна пушка и муниции, които нанасят съществени провали, сподели зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев

Няколко са версиите, по които работим за убийството на граничаря Петър Бъчваров – за трафик на опиати, за каналджийство, а другата, която е по-малко евентуално е възмездие от страна на недопуснат мигрант. Най-вероятно е човек, който е отишъл да убива там за възмездие. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев.

„ Информацията, която имаме, е, че арестуваните са турски жители, само че какви са претекстовете и задачите занапред ще бъде изяснено. Намерено е и оръжието. Използвана е ловна пушка и муниции, които нанасят съществени провали “, добави той.

„ Оцелелият военнослужещ споделя, че при патрулирането откриват отвор в оградата. Те стопират автомобила, слизат и двамата. Полицаят осветява въпросният отвор и търси следи за прекосяване на наша територия. В този миг се стреля по него. Колегата пада на земята. След това се виждат светлини от други изстрели. Служителят от армията отвръща на огънят, който е ориентиран към него и към служебният автомобил “, съобщи Станев. 

„ Изяснява се какъв брой са били хората от другата страна. Те са се отдръпнали в Турция “, добави той.

Зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи разясни, че откритите гилзи на територията на южната ни съседка удостоверяват, че сигурно е стреляно от там. Това ставало ясно и от следите, които са останали по джипа, по който е стреляно. 

Тази експанзия е необяснима и за мен, сподели той, откакто водещият Виктор Николаев посочи, че е разумно мигрантите и каналджиите да се скрият, до момента в който премине наряда, а не да стрелят по униформените чиновници. 

Досега, през последните 50 години, не е осъществяван подобен акт, съобщи Станимир Станев. 

Според зам.-главния секретар на Министерство на вътрешните работи техниката по българо-турската граница не е поддържана добре през последните години. „ Тази техника е построена преди много години. Работеща е, поддържа се с наличните средства, само че казусът е, че от малко повече от 2-3 години обратно за тази техника действително не са отделяни нужните запаси, с цел да бъде безусловно на 100% ефикасна ”, посочи Станев. 

Той обаче акцентира, че чиновниците на реда, които охраняват периметъра, са добре оборудвани и разполагат с два пълнителя – един с бойни и един със стоппатрони. На лобното място на граничния служител на реда обаче нямало стационарни камери, които да са уловили момента на престрелката.

Станимир Станев акцентира потребността от нова ограда на границата ни с Турция, сходна на тази сред нея и Гърция. По думите му това не означавало, че остарялата би трябвало да бъде отстранена.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР