Изплащането с удължен срок на пенсии за инвалидност по списъците

...
Изплащането с удължен срок на пенсии за инвалидност по списъците
Коментари Харесай

Хората с ТЕЛК купуват лекарства с бързи кредити

Изплащането с продължен период на пенсии за неработоспособност по описите на Министерството на здравеопазването ще се извърши през първата половина на март - това осведомят от Националния застрахователен институт (НОИ).

" Този безпорядък не е прекратявал, тъй като той си продължава от преди приемането на новата здравна експертиза и преди приемането на Закона за хората с увреждания. Нищо не се промени, батакът стана малко по-сложен и по-голям, тъй като нито екипите на ТЕЛК са подготвени да работят по остарялата разпоредба, нито Национален осигурителен институт има някакво предписание, открит метод, по който да възвърне старите заплащания и неосъществените заплащания на хората с увреждания ", съобщи един от уредниците на митингите за Наредбата за ТЕЛК - Павлина Григорова, в студиото на Bulgaria On Air.

" Липсата на нормативна база, която да даде строги правила, по които да се работи – това е казусът. Всяка една комисия на ТЕЛК, всяко едно РЗИ, всички са с някакви волни стратегии и лични правила. Предполагам, че ще има нови митинги, в случай че не се доведат нещата до край ", акцентира Григорова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР