Изпитанията на хиперзвуковата ракета "Циркон" са приключили успешно и догодина

...
Изпитанията на хиперзвуковата ракета "Циркон" са приключили успешно и догодина
Коментари Харесай

Путин: Успешно приключиха изпитанията на хиперзвуковата ракета „Циркон

Изпитанията на хиперзвуковата ракета "Циркон " са завършили сполучливо и следващата година тя ще стартира да постъпва на въоръжение в съветската войска, заяви президентът на Русия Владимир Путин на съвещание, отдадено на развиването на военно-промишления комплекс.
"Циркон " се движи със скорост осем маха или 8 пъти по-бързо от звука и може да поразява морски и наземни цели на разстояние 1000 км.
На съвещанието, в което участваха ръководителите на министерството на защитата и представители на водещите съветски оръжейни предприятия Владимир Путин акцентира, че по време на тестванията са били доказани неповторимите характерности на лазерното оръжие "Пересвет " и хиперзвуковите комплекси "Авангард " и "Кинжал ".
„ Създаването в нашата страна на лазерно, хиперзвуково, кинетично и друго оръжие, което няма аналог в света се трансформира в същински пробив в региона на военните технологии. Сериозно, в пъти усили опциите на въоръжените сили. За десетилетия напред обезпечи високото ниво на сигурност на Русия. Помогна за укрепването на стратегическия паритет ".
Освен това Путин посочи, че от първостепенно значение при създаването на новите оръжия е потреблението на технологиите за изкуствен интелект.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР