Изпитана и лесна рецепта за когато ви се хапва нещо

...
Изпитана и лесна рецепта за когато ви се хапва нещо
Коментари Харесай

Вегетариански пържени спагети по китайски

Изпитана и лесна рецепта за когато ви се хапва нещо вкусно и вегетарианско с другоземен привкус

Необходими Продукти

● спагети - 400 г
● гъби - 200 г
● зеле - 300 г
● морков - 2 - 3 бр.
● лук - 2 глави
● мрачен соев сос
● ярък соев сос
● сусамово масло
● черен пипер
● олио
● сол

Начин на подготвяне

Спагетите се варят във вряща подсолена вода за към 3-4 минути. Не би трябвало да се сваряват изцяло или още по-малко да ги преварявате, тъй като след варенето следва още топлинна обработка - пържене. И по този начин полусварените спагети ги отцеждате и леко изплаквате с вода. Връщате отново в тенджерата и сипвате 1-2 лъжички олио и ги разбърквате.

Следва обработката на зеленчуците, като всички се почистват, измиват и нарязват на къси ленти. Гъбите запържвате с една лъжичка олио при непрестанно бъркане, без да добавяте сол или каквито и да било подправки. Махате гъбите от тигана и слагате лука и моркова да се запържат. Махате и тях и най-после запържвате и зелето, като при него не прекалявате доста с пърженето.

Следващатата стъпка е сглобяването и крайното пържене и овкусяване на всичко. В бездънен тиган слагате лъжица-лъжица и половина олио, половината от спагетите и половината от зеленчуците.

Започвате да запържвате спагетите като ги бъркате, с цел да не загорят. След две минути спагетите ще са топли и може да сложите 1 ч.л. сусамово масло, и по 1 с.л. от двата типа соев сос, малко черен пипер и сол. Продължавате да бъркате до момента в който всичко се овкуси добре от соевите сосове.

Същата процедура чака и другата половина от спагетите и зеленчуците. Спагетите се разделят на две, с цел да може при пърженето всичко да се овкуси доста добре, само че в случай че имате огромен и бездънен тиган, в който умерено да разбървате всичкото количество спагети и зеленчуци, ще спестите време.

По принцип може да сложите и повече от соевите сосове, в случай че ги обожавате като мен. Лично аз поставям повече от тъмния соев сос. Същото се отнася и за зеленчуците, като може да добавите и други - чушки, праз, грах и въобще каквото ви се прииска на вас.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР