Изпичането на тухли и производството на строителен разтвор и цимент

...
Изпичането на тухли и производството на строителен разтвор и цимент
Коментари Харесай

Нови тухли от отпадъци се слепват без цимент

Изпичането на тухли и производството на строителен разтвор и цимент е скъпо, само че химици-органици от университета Флиндърс работят над по-устойчиви други възможности, като се концентрират върху строителни материали, изготвяни от боклуци.

За това оповестява Science Daily.

Като част от следващата стъпка към кръговата стопанска система, откриватели от лабораторията на Флиндърс са употребявали евтини първични материали за произвеждане на леки, само че здрави полимерни градивни детайли, които могат да бъдат съединени посредством химическа реакция, без да се употребява цимент.

В последното си изследване те тестваха здравината на тези материали и изследваха опциите за тяхното всеобщо потребление в строителството.

" В това проучване тествахме нов вид тухла, която може да бъде направена от отработено масло за готвене, смесено със сяра и дициклопентадиен (DCPD). И сярата, и DCPD са странични артикули от преработката на петрол ", пишат създателите на работата.

Тухлите се съединяват без хоросан, като се прибавя малко количество аминов катализатор. Всички изходни материали са в обилие и могат да бъдат класифицирани като...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР