Ателиетата ще могат да получават статут на жилища при определяне

...
Ателиетата ще могат да получават статут на жилища при определяне
Коментари Харесай

Ателиетата ще могат да са със статут на жилища, предвижда нова наредба

Ателиетата ще могат да получават статут на жилища при установяване на предназначението на постройките. За едностайните жилища към този момент ще се позволява да се разполагат и на север, североизток и северозапад.

Това плануват оповестените за публично разискване промени в Наредба № 7 за разпоредбите и нормативите за устройство на обособените типове територии и устройствени зони.

Досега се изискваше едностайните жилища да имат ревю единствено към юг, югоизток, югозапад, изток или запад. Предлаганите промени ще разрешат на притежателите на такива обекти да получават адресна регистрация и да употребяват произлизащите от нея права за достъп до обществени услуги. Така ще се решат и проблемите за тези парцели при присъединението към мрежи и уреди на техническата инфраструктура.

Отпада условието за пространствата в подпокривните пространства да имат най-малка височина от 1,5 м, планува още планът на наредбата.

Изискването за светла височина на първия надземен етаж в нови жилищни здания, когато е предопределен за магазини и заведения...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР