Изпъплението напроекта Преоценка на климатичната неутралност и качеството на градската

...
Изпъплението напроекта Преоценка на климатичната неутралност и качеството на градската
Коментари Харесай

Бургас в проект за Преоценка на климатичната неутралност

Изпъплението напроекта „ Преоценка на климатичната индиферентност и качеството на градската среда в европейските крайбрежни градове “ – „ Revaluing Urban Quality Climate Nеutrality in European Waterfront Cities “ (Re-value) към този момент стартира, оповестиха от пресслужбата на Община Бургас. Именно локалната власт е измежду водещите сътрудници в него.

В консорциума, управителен от Норвежкия университет за просвета и технологии в град Олесун, вземат участие 26 колегата, представляващи органи на локални и районни власти; научно-изследователски центрове; водещи университети и организации, профилирани в софтуерни иновации; организации, профилирани в използването на зелени решения и осъществяване на действия за адаптиране на градската среда и намаляване на последствията от климатичните промени. Те са от страните Норвегия, Белгия, Португалия, Турция, Румъния, Чехия, Хърватска, Италия, България.

В рамките на плана Re-Value девет европейски морски и речни града ще показват по какъв начин климатичната индиферентност и качеството на урбанистичната среда могат да бъдат реализирани посредством преоценка на връзката им с крайбрежието, подсилване на съпътстващите изгоди и намаляване на евентуални неподходящи въздействия. Това ще се случва посредством обмисляне на прехода за реализиране на климатична индиферентност. Градовете ще работят с дълготрайни проекти за териториална промяна, комбинирани с локално основани крайбрежни демонстрационни пилотни действия.

Олесун(Норвегия), Брюж (Белгия), Бургас (България) и Римини (Италия) ще споделят опит и ще показват в цялостен мащаб по какъв начин интегрираното градско обмисляне и планиране може да бъде оптимално разгърнато за реализиране на климатична индиферентност и доста понижаване на излъчванията парникови газове до 2030 година

В допълнение Кашкайш (Португалия), Констанца (Румъния), Измир (Турция), Писек (Чехия) и Риека (Хърватия) ще основат, трансферират и разработят свои лични сюжети за капиталови решения, основани на данни, финансови и партньорски модели по отношение на интегрираното градоустройствено обмисляне и планиране, с цел да се форсира преходът им към климатична индиферентност.

Партньорството се координира от Норвежкия университет за просвета и технологии (NTNU) и се финансира от програмата за финансиране на проучвания и нововъведения на Европейския съюз, покана " Градоустройство и планиране за обективни, устойчиви и неутрални във връзка с климата градове до 2030 година " (HORIZON-MISS-2021-CIT-02-01) по стратегия „ Хоризонт Европа “.

Проектът за интегрирано градско обмисляне за климатична индиферентност ще продължи до декември 2026 година, като можете да следите осъществяването му на следните линкове:

Website (landing page):http://re-value-cities.eu/
LinkedIn profile:https://www.linkedin.com/in/re-value-cities-11b021264/

Twitter:https://twitter.com/revaluecities
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР