Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов назначи ревизия в Софийската

...
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов назначи ревизия в Софийската
Коментари Харесай

Сарафов: Името на Гешев излиза и в кръга на Пепи Еврото, и на Нотариуса

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов назначи проверка в Софийската районна прокуратура. Върховни прокурори ще ревизират съответни каузи и съответни магистрати, свързани с убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

" Обезвластяването на основния прокурор ще докара до изгубване на всички контролни механизми на прокуратурата. Ако това се случи брокерите на търговия със правдивост ще избуят като бурени. " - съобщи Сарафов.
Той влезе в Софийската районна прокуратура, дружно с екипа, който ще извърши проверката. Ръководител на екипа ще е Виктор Малинов от отдел “Инспекторат ” на ВКП.

" Твърдя, че има доста почтени магистрати, само че даже и 5-10-15 каузи да са изтъргувани в някой клуб или някъде другаде под въздействието на някой лобист, това значи, че има голям проблем и че се търгува със правдивост и човешки ориси ", съобщи Сарафов.

По думите му се е оказало, че името на някогашния основен прокурор Иван Гешев е обвързвано и с кръга на Петьо Петров-Пепи Еврото, и с кръга на убития Мартин Божанов-Нотариуса.

“Той е обвързван и с двата кръга. Има информация и доказателства. ” - сподели Сарафов.

Той призна, че обвиняването на СГП е закъсняло във връзка с убийството на Божанов: „ Подготвяше се обвиняване на въпросния Мартин Божанов по прякор Нотариуса. За страдание, от време на време уличната правдивост е по-бърза и ни изпреварва. ”

Сарафов изясни, че в хода на проверката чака да излязат доказателства.

„ Да излезе нескрито документирано кое дело е конфискувано без претекстове и учредения и без мотив и обосновка да е предоставено на различен прокурор от така наречен профилиран отдел ”, разясни той и посочи, че ще ревизират какъв е резултатът от сходна активност. „ Дълбоко съм уверен, че незаконна активност би могла да бъде документирана и всеки, който е правил престъпления и е продавал каузи да отиде в съда. ” - увери изпълняващият функционалностите основен прокурор.

„ Никога не съм ходил и не съм знаел за съществуването на клуб Секретен сътрудник (клубът на Мартин Божанов-Нотариуса - б.р.) ”, съобщи той, като се обърна към медиите да не му задават провокативни въпроси.

Той насочи въпроса за двата ЕГН на Мартин Божанов към Министерство на вътрешните работи.

Ръководителят на от отдел “Инспекторат ” на ВКП Виктор Малинов разяснява, че в хода на проверката в Софийската районна прокуратура ще подчертават върху законосъобразността на метода на възлагане на делата.

„ Фокус на тези инспекции са избрана категория каузи, които се следят от СРП ”, изясни той.

Проверката би трябвало да завърши до 28 февруари. Изпълняващият длъжността основен прокурор сподели, че ще бъдат проверявани и съответни каузи и съответни магистрати.

Сарафов разгласи, че на 16 февруари ще бъде изслушан в Народното събрание и във Висш съдебен съвет. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР