Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов изключи, докато е на

...
Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов изключи, докато е на
Коментари Харесай

Главен прокурор Сарафов: И зключвам възможността да се продължи с практиката за държане на дела на трупчета

Изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов изключи, до момента в който е на поста, да продължи практиката да се държат каузи на трупчета, за която той самият сигнализира, до момента в който беше заместител на Иван Гешев.

Повод за думите му беше въпросът - за какво няма развиване по следствията против водача на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков, макар че още през юли двамата се отхвърлиха от депутатските си имунитет:

" Тези каузи имат единствено три вероятни разновидността на решение. Единият вид е да се държат " на трупчета ". Този вид явно няма да се толерира, тъй че би трябвало да го отхвърлим. Вторият вид е да бъде импортиран обвинителен акт и третият вид е тези каузи да бъдат прекъснати. Всяко едно решение обаче по тези каузи, както и по всеки един проблем ще бъде взето от тези, които поставят своя автограф. Аз няма да се въвличам в нито едно дело и няма да давам мнение по съответни наказателни производства, тъй че очаквайте от тук насетне решенията да се вземат от тези, които поставят своя автограф под своето име ", съобщи Сарафов.

Имунитетът на Бойко Борисов беше пожелан от някогашния основен прокурор Иван Гешев по така наречен дело " Барселонагейт ", а на Кирил Петков - поради декларацията му от преди две години, че няма двойно поданство.

Борислав Сарафов разяснява тематиката след първото обществено разискване на плана за смяна в Конституцията, който планува ограничение пълномощията на основния прокурор. Като призна, че Обвинител номер едно би трябвало да бъде подложен под надзор и отчетност, той предизвести:

" Мисля, че ще бъде в действителност неточност, която ще би трябвало да бъде доста скоростно поправена, а това не може да стане бързо. Поправка на поправката на поправката не може да бъде направена на Конституцията. Ако се децентрализира прокуратурата до степен да имаме 28 изцяло независими окръжни прокуратури, не е редно всяка една окръжна прокуратура да зависи от характера, интелектуалните и професионални качества и качества - персонални и професионални - на съответния областен прокурор ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР