Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов е внесъл искане за

...
Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов е внесъл искане за
Коментари Харесай

Борислав Сарафов поиска отново отстраняването на Ясен Тодоров

Изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов е внесъл искане за отстраняването на Ясен Тодоров като заместник- шеф на Националната следствена работа.
 
Това е второто предложение на Сарафов, който през май - като шеф на Националното разследване, изиска Тодоров да бъде освободен като негов заместител поради зародилия сред двамата спор по отношение на следствието на гърмежа до кортежа на тогавашния основен прокурор Иван Гешев.
 
В края на юни Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет отхвърли на процедурно съображение, че искане за освобождение на заместник-директор на Национална следствена служба може да внася единствено основният прокурор, само че не и шефът на Следствената работа.
 
Сега Сарафов насочва настояването си към този момент в качеството си на краткотраен началник на държавното обвиняване, оповестиха от БНР. Гласуването ще бъде в сряда. Потърсен от " Фокус " за коментар за поисканото за повторно негово премахване, Ясен Тодоров отговори, че няма подобен и все още ще се въздържи от медийни изяви.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР