Изпълняващият длъжността директор на Сърбиягаз Душан Баятович заяви днес, че

...
Изпълняващият длъжността директор на Сърбиягаз Душан Баятович заяви днес, че
Коментари Харесай

Газът в Сърбия поскъпва с 11% от 1 януари 2023 г.

Изпълняващият длъжността шеф на " Сърбиягаз " Душан Баятович съобщи през днешния ден, че съгласно изчисленията на компанията цената на газа би трябвало да се увеличи с 11 % от 1 януари, заяви белградската организация Бета.

Според вътрешните калкулации на " Сърбиягаз ", цената на този енергиен артикул в Сърбия би трябвало да се усили с 11 % и това ще бъде в действие от 1 януари 2023 година Това ще бъде съвсем най-ниската цена в Европа, която към момента ще бъде субсидирана от страната, сподели Баятович пред телевизия Пинк.

Той добави, че нарастването на цената е належащо, с цел да може " Сърбиягаз " да има ликвидност и да може да получава заеми, а също по този начин е належащо и поради съглашението с Международния валутен фонд, който ще изисква нарастване на цената както на газа, по този начин и електричеството.

Баятович сподели, че нарастването на цените на електрическата енергия и газа няма да бъде огромно, с цел да може даже хората с минимална заплата да могат да си платят сметките. 

Според него Сърбия е осигурила още два милиарда кубически метра газ от Русия по петролната формула и 1,2 милиарда от други източници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР