Изпълнителят на кейовата стена пред 4-о корабно място призова служебния

...
Изпълнителят на кейовата стена пред 4-о корабно място призова служебния
Коментари Харесай

Бургас дърпа назад с десетки милиони лева от провалени договори на „Промяната“ за пристанището ни


Изпълнителят на кейовата стена пред 4-о корабно място прикани служебния министър на превоза Христо Алексиев да предприеме незабавни и решителни дейности

Доскорошният бургаски общински консултант от Политическа партия СЕК (мандатоноситeл на Политическа партия Продължаваме промяната), назначен на 28 юни т.г. за общоприет шеф на Държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “ е прекратил едностранно настоящ повече от година контракт за 4,089 666 милиона лв. за подсилване и рехабилитация на кейовата стена в региона на 4-о корабно място в Пристанище.

По извоюваната социална поръчка са направени разноски за 81 053,38 лева, а с изключение на за тази сума изпълнителят ще претендира по Закона за отговорностите и договорите и за осъществената дотук работа, както и за облагата, която би получил при осъществяването й – 408 966,62 лева

Събев, който няма и ден трудов стаж в структурата, разпределяща милиарди левове бюджетни средства за развиване на пристанищата, е показал следното необичайно съображение: „ договорът е спрян заради препроектиране “.

Изпълнителят ДЗЗД «Бургас – кейова стена» е получил писмо с изх.номер от 29 август, в което се показва, че договорът им ще бъде преустановен в двуседмичен период от приемането му.

„ Негативните последствия засягат директно и обществения интерес. Без това подсилване е невъзможна реализацията на Генералния проект за пристанището на град Бургас и обособяването на Зоната за публичен достъп, тъй като би трябвало да се основат пешеходна и развлекателна пристанищни зони. Ние съдействахме когато и да е - в работни групи, с огледи на обекта, с подводна и водолазна активност. Нямаше до този миг никакви индикации, че договорът ни може и да не се осъществя “, сподели пред Флагман Ангел Дерменджиев – представляващ ДЗЗД „ Бургас – кейова стена “.

За необяснимото държание на Събев през днешния ден е известен служебния министър на превоза и известията Христо Алексиев, макар че и все още публично известие за спрян или преустановен контракт към момента липсва, а обезпеченията по него не са прекъсвани.

Всъщност това е единствено част от поредност дейности за преустановяване на поръчки от страна на управлението на „ Промяната “ в ДППИ в тези два летни месеца, откогато ДППИ е в ръцете на Георги Събев. Сред тях са договорът за планиране и СМР за смяна на предопределение на постройка,,Кухня-майка ”, терминал,,Бургас Изток 1 “, част от концепцията на Зоната за публичен достъп за основаване на второстепенен градски обслужващ център и установяване на нови терени за публично обслужване с предложение на услуги от друг темперамент.

Така, със забавянето на процедурата по приемане на Генералния проект, подготвян към този момент 10 години, ще е невероятно продължение на публичната поръчка за нова база за уреди за навигационно обезпечаване и също реализирането на пътна връзка до частен пристанищен терминал. На процедура се стопира развиването на плана за разширение на Зоната за публичен достъп.

Самото прекратяването на договорите няма да спести обществени средства, тъй като те се пренасочват към други планове. А това е избождаща очите скица, от която ще завоюват лица, назначени скоро на властови позиции, техни родственици и сътрудници.

Професионалният опит на генералния шеф на ДППИ Георги Събев се изчерпва с това, че до края на юни т.г. бе шеф на личното си еднолично сдружение „ Южнобългарски морски учебен център “. Чрез това ЕООД Събев организираше курсове за водачи на кораби и по морска сигурност.

Публична загадка е, че постът му бе поверен след онази скандална разходка с корабче в средата на март т.г., на борда на което ексминистъра на превоза Николай Събев бе качен от националния водач на Политическа партия СЕК и лице на Промяната в Бургас Константин Бачийски. Час и половина в Конгресния център на брега в същото време кметове, регионален шеф, народни представители, концесионери на пристанища и шефове на държавни структури, чакаха изнервени министър Събев да открие най-важната за годината полемика, нетърпяща отсрочване – „ Устойчива синя стопанска система посредством развиване на пристанища за публичен превоз “.

Скоро по-късно Флагман пръв оповести, че министър Събев ще повери директорския пост на Георги Събев от Бургас, тъй като е останал удовлетворен освен от разходката в бурното зимно море, само че най-много от новия му симулатор за образование на капитани, както обясниха от актива на ПППП след това.

Утре обаче бургаският кап.д.пл. Георги Събев ще дава отговор за вреди от порядъка на милиони левове, нанесени не върху едноличното му ООД, а на държавното сдружение от неосъществените дотук, изброени нагоре, планове, тъй като всяка заинтригувана страна ще предяви искания след едностранното повреждане на договорите, а измежду способените му чиновници от администрацията към този момент зрее наяве възмущение от наличието му в постройката.

„ Считаме, че е значимо и от съвместен интерес да вземете мнение по по този начин стеклите се условия и чакаме да предприемете решителни дейности. В противоположен случай сме в подготвеност да защитим правата си по правосъден ред “, завършат пък писмото си от ДЗЗД „ БУРГАС – КЕЙОВА СТЕНА “
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР