изпълнителят Иван Динев, по-известен като Устата, разбуни духовете в Република

...
изпълнителят Иван Динев, по-известен като Устата, разбуни духовете в Република
Коментари Харесай

Устата: Чувствам се сигурен в моята държава, няма да се поддам на провокации

изпълнителят Иван Динев, по-известен като Устата, разбуни духовете в Република Северна Македония (РСМ) със своята ария „ Урок по история на Македония”. Той получи стотици закани за живота си от гневни жители на югозападната ни съседка.

Вчера артистът е подал сигнал в полицията, а през днешния ден документите ще стигнат до ДАНС и Министерство на външните работи, съобщи той в ефира на Нова Телевизия.

„ Направих консултация с мои другари адвокати. Отидох в районното ръководство по местоживеене, което при мен беше безусловно безсмислено. Зададоха ми неуместни въпроси”, изясни той и даде образци: „ Къде получавате заканите? – В обществените мрежи, в профила си. Как откриха Вашият профил? – Най-вероятно като ми напишат името, то излиза”, изясни Устата.

„ Това, което разбрах, е че там наподобява, че това е отвън тяхната компетентност. Реших да се обърна към по-висшестоящи структури. За актьор като мен би трябвало да съм под закрилата на свободата на словото, още повече като показвам същински исторически обстоятелства. Не съм народен представител, който има имунитет, и би трябвало като жител моята страна да ме пази”, сподели още Динев.

„ Предложиха ми защита – спортни клубове, непознати лица. Хора в чужбина ми оферират да остана при тях. Аз се усещам сигурен в моята страна, няма да се поддам на тези провокации”, акцентира той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР