Изпълнителният вицепрезидент на Европейската комисия Франс Тимерманс увери, че комисията

...
Изпълнителният вицепрезидент на Европейската комисия Франс Тимерманс увери, че комисията
Коментари Харесай

Франс Тимерманс: ЕК ще работи усилено върху българския план за възстановяване

Изпълнителният вицепрезидент на Европейската комисия Франс Тимерманс увери, че комисията ще работи интензивно върху българския проект за възобновяване. Страната ни чака 6 милиарда и 600 милиона евро по проекта, стана ясно през вчерашния ден. В изявление за БНР Тимерманс не пое ангажимент, че първото предплатено заплащане може да бъде направено преди края на годината.

„ Обикновено Комисията се нуждае от най-малко два месеца - наблягам най-малко два месеца - с цел да прегледа и оцени проектите. Ще стартираме незабавно да работим по него. Обещах персонално на министър-председателя, че ще работим доста интензивно по въпроса и ще водим разговор по него. Не мога да кажа, че това ще се случи преди края на годината, тъй като с всяка страна членка процесът лишава най-малко два месеца. Единственото заричане, което мога да дам, е, че започваме работа от първия ден “.
свързани новини2388преди 18 часа11916на 15.10.2021
На въпрос до каква степен е реалистично страната ни да затвори въглищните централи до 2038 или 2040-та година, Тимерманс сподели, че е нужна еластичност и изрази задоволство, че се осъзнава какъв брой е значимо да се извърви този път.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР