Изпълнителният вицепрезидент на Българската федерация по баскетбол Иван Ценов подаде

...
Изпълнителният вицепрезидент на Българската федерация по баскетбол Иван Ценов подаде
Коментари Харесай

Иван Ценов подаде оставка от управата на баскетболната централа

Изпълнителният вицепрезидент на Българската федерация по баскетбол Иван Ценов подаде оставка. Дългогодишният баскетболен началник стимулира решението си с това, че не е добре признат от най-силния тим в страната Лукойл Академик:

" От четири години по неразбираеми за мен аргументи съществува очевидно отрицателно отношение от страна на ПБК " Лукойл Академик " към мен, което индиректно се трансферира към работата на федерацията.

През миналите години съм показвал, че за мен ползите на българския баскетбол са приоритет, тъй че в този момент не желая наличието ми в оперативното управление на БФ Баскетбол да основава напрежение и да пречи на естествената работа на федерацията " - съобщи Иван Ценов.

Капката, която най-вероятно е преляла чашата, е решението Берое да резервира Суперкупата, макар че Любомир Минчев пусна петима чужденци по едно и също време в игра. В нормативните документи на федерацията въпросът не беше разказан.

 Суперкупата остава за Берое, нова глоба за петима чужденци на терена
Суперкупата остава за Берое, нова глоба за петима чужденци на терена

УС на БФБ реши наказването за сходна неточност да бъде служебна загуба

Не е известно дали Ценов ще продължи да взе участие в съвещанията на УС, откакто органът, който би трябвало да го освободи - Общото заседание на БФБ, се събира един път годишно. Нарастващото напрежение в управата може да докара до още оставки.

 Снимка 313111
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР