Изпълнителният и Централен съвет на СДСМ тази вечер единодушно реши

...
Изпълнителният и Централен съвет на СДСМ тази вечер единодушно реши
Коментари Харесай

Зоран Заев да отложи оставките си, реши ръководството на СДСМ

Изпълнителният и Централен съвет на СДСМ довечера единомислещо реши министър председателят и водач на партията да отсрочи оставките, които подаде, до момента в който се възстановяват процесите в страната. Това сподели ръководителят на Централен комитет на СДСМ Перо Костадинов след късното съвещание на двата партийни органа, съобщи БГНЕС.

„ Искам да ви осведомявам, че след ползотворна и демократична полемика, в която членовете на Централен комитет на СДСМ, имайки поради развиването в страната и инерцията, в която се намира Северна Македония в този интервал, в който е доста значимо позитивните процеси да продължат, единомислещо взеха решение президентът и министър председателят да отсрочат оставката си за известно време, до момента в който обстановката се възстановява ”, сподели Костадинов. Според него отлагането на оставките на Заев ще бъде безсрочно, до момента в който обстановката в страната го постанова.
 Заев: Няма да дадем страната на Мицкоски и Груевски Заев: Няма да дадем страната на Мицкоски и Груевски
Заради жаждата за власт те са подготвени да жертват страната, а народа да страда. Това написа министър председателят на РСМ Зоран Заев минути откакто...

Той изрази вяра, че всички, изключително политиците и длъжностните лица, ще се придържат към демократичния курс на страната и че всички дружно „ ще продължим по европейските пътища, които значат прогрес ”. „ СДСМ през днешния ден изпраща на първо място обръщение, че е отворено за всички, че е партия, която сплотява ”, добави Костадинов. 

Той осведоми още, че на съвещанията на Изпълнителния и Централния съвет са прегледани настоящите събития в страната и в партията. " Обсъдихме разнообразни събития на македонската политическа сцена и сега е най-важно парламентарното болшинство да продължи по пътя, който е доста значим за страната. Страната не би трябвало да изоставя тези процеси и тези политики и несъмнено, всички процеси са значими и всички ние сме заинтригувани страни в същите тези процеси. И малко по малко, първо, би трябвало да успокоим жителите и да не влагаме предразсъдък във всичко. Като страна не би трябвало да позволяваме нови години на неуспехи, нови години, в които демократичният потенциал ще бъде нарушен, изключително прогресивните европейски. благоприятни условия, които се разкриват пред нас ”, сподели Костадинов.

„ В последна сметка не трябва да забравяме, че президентът персонално подаде оставка и всички ние като Централен комитет на СДСМ почитаме тази оставка, само че Централен комитет недвусмислено изиска оставката да бъде отсрочена на първо място поради инерцията на процесите в Северна Македония ”, сподели Костадинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР