Изпълнителният директор на УМБАЛ Александровска доц. Димитър Буланов е новият

...
Изпълнителният директор на УМБАЛ Александровска доц. Димитър Буланов е новият
Коментари Харесай

Хирургът доц. Димитър Буланов е новият декан на Медицински факултет към МУ София |

Изпълнителният шеф на УМБАЛ " Александровска " доцент Димитър Буланов е новият декан на Медицински факултет към МУ София, оповестиха от лечебното заведение.

Това стана ясно след избор, на който доцент Буланов печели с безусловно болшинство от 471:270 гласа пред своя противник - проф. Бойчо Ланджов от Катедрата по анатомия.

Доц. Буланов е хирург по компетентност, доцент в Катедрата по обща и оперативна хирургия, чиято база е Клиниката по обща и чернодробно-панкреатична хирургия на УМБАЛ " Александровска ". От 2013г. е зам.- шеф по лечебната активност в болничното заведение, а от края на юли 2020 неин изпълнителен шеф.

Завършил е медицина в Медицински университет – София (1991). В интервала 1992-1995 е бил поредно учащ се лекар-интерн по неврохирургия и помощник по неврохирургия в Катедрата по незабавна хирургия, неврохирургия, ортопедия и травматология на ВМА-София.

През 1997г. постъпва като хирург в Клиниката по Обща и чернодробно-панкреатична хирургия на УМБАЛ „ Александровска “. Придобива компетентност „ Хирургия “ през 2001г.

Специализирал е в Department of Surgery, Kinki University School of Medicine, в Осака, Япония (2004). Научна степен „ лекар “ по медицина придобива през 2010г., а от 2012г. е доцент. От април 2013 година е заместител шеф по лечебната активност на УМБАЛ „ Александровска, а през 2016г. е определен за заместник-декан по образователната активност на Медицински факултет, МУ-София.

Доц. Буланов е взел участие в над 70 научни форума – конгреси и конференции по хирургия в България и в чужбина; съавтор е в 3 учебника и 2 управления за студенти по медицина; създател и съавтор в над 115 изявления в профилирани научни медицински списания.

Заместник-председател е на Българското хирургическо сдружение, член е на УС на Съюза на българските медицински експерти, а от 2019г. е член на Експертния съвет по здравната компетентност „ ХИРУРГИЯ “ към Министъра на опазването на здравето на РБългария.

От УМБАЛ " Александровска " напомнят, че за интервал от три месеца трима лекари от структурите ѝ заеха основни позиции в медицината и опазването на здравето: някогашният изп. шеф проф. Костадин Ангелов оглави Здравното министерство през юли т.г., седмица по-късно неврологът акад. Лъчезар Трайков застана отпред на Медицински университет - София и актуалният шеф на лечебното заведение доцент Димитър Буланов поема Медицинския факултет на МУ - София. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР