Изпълнителният директор на Шахтьор (Донецк) Сергей Палкин поиска Украйна да

...
Изпълнителният директор на Шахтьор (Донецк) Сергей Палкин поиска Украйна да
Коментари Харесай

Украински футболен треньор призова ФИФА да извади Иран от Световното в Катар

Изпълнителният шеф на Шахтьор (Донецк) Сергей Палкин изиска Украйна да бъде включена на мястото на Иран 

Най-успешният украински футболен клуб предизвести Световната федерация по футбол (ФИФА) да извади Иран от Мондиал 2022 в Катар, защото страната е боен покровител на съветската експанзия в Украйна.

Изпълнителният шеф на Шахтьор (Донецк) Сергей Палкин упрекна Иран в " директно присъединяване в терористични офанзиви против украинци ", като предложи тимът на личната му страна да играе в Катар вместо тях. 

Това ще бъде заслужено решение и то би трябвало да притегли вниманието " на целия свят към режим, който убива най-хубавите си жители и оказва помощ да се убиват украинци ", сподели Палкин пред публицистите, ден преди тимът му да играе против Селтик в Шампионската лига, съобщава .

Белият дом към този момент разгласи предходната седмица по какъв начин Съединени американски щати разполагат с доказателства, че иранските войски са „ непосредствено ангажирани на място “ в Крим, подкрепяйки офанзиви с съветски дронове против инфраструктурата и цивилното население на Украйна. А шефът на Главната разследваща работа на Украйна Кирило Буданов съобщи от своя страна, че съветските сили са употребявали във военната експанзия против страната му 330 дрона " Шахед " и даже са поръчали още. Русия и Иран обаче отхвърлят, че имат съглашение да потреблението на ирански дронове.

Иран играе във втория мач от Световното състезание на 21-и ноември против Англия, а по-късно се изправя против Уелс и Съединени американски щати в група В. Уелс се класира след победа над Украйна в плейофите през юни. Мачът трябваше да се играе през март, само че се организира през юни поради войната.

ФИФА не излезе незабавно с изказване, само че няма процедура тим от един континент да бъде заменян с подобен от различен. И в случай че се стигне до изваждането на Иран, то мястото му по логиката на хората в Цюрих е да бъде ангажиран от различен азиатски отбор. ОАЕ е първият тим, който не се класира, отстъпвайки в последния плейоф от Зона Азия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР