Изпълнителният директор на Пирогов“ д-р Валентин Димитров нареди проверка за

...
Изпълнителният директор на Пирогов“ д-р Валентин Димитров нареди проверка за
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов нареди проверка, търси пропуски при лечението на Даная

Изпълнителният шеф на „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров подреди инспекция за гибелта на 15-годишната Даная.

Преди четири месеца момичето, което е със характерно хематологично заболяване, изпада в мозъчна гибел. След позволение на фамилията то стана донор на четирима души, които пък получиха късмет да живеят с част от нейните органи.

Майката на Даная обаче желае да разбере какво се е случило в лечебното заведение и в действителност ли детето ѝ не е можело да бъде избавено.

В своята заповед доктор Валентин Димитров показва, че назначава инспекцията поради изказванията и обвиняванията към медицинския личен състав за позволени пропуски при лекуването на Даная.

Той упорства за писмени пояснения от всички лекари, медицински сестри, специализанти и медицински експерти на повикване, имащи връзки към случая, както и да се изискат графиците на дежурните медицински лица по времето на хоспитализацията на момичето. Срокът избран за това е до 10:00 часа на 18 септември, съобщи bTV. 

Изпълнителният шеф на лечебното заведение желае и оферти за санкции, в случай че бъдат установени нарушавания. В заповедта си той отбелязва, че персонално ще реализира надзор по осъществяването ѝ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР