Изпълнителният директор на отделението по инвазивна кардиология „Медика Кор“ към

...
Изпълнителният директор на отделението по инвазивна кардиология „Медика Кор“ към
Коментари Харесай

Медика Кор излезе с отворено писмо! Продължават да спасяват животи

Изпълнителният шеф на отделението по инвазивна кардиология „ Медика Кор “ към врачанската болница доцент доктор Кирил Панайотов популяризира в медиите отворено писмо. В него той споделя, че МБАЛ „ Христо Ботев” във Враца им дължи над 1 милион лв.. Въпреки това няма да запорират сметките на болничното заведение и продължава лекуването на пациенти, което постоянно е животорпасяващо.

ОТВОРЕНО ПИСМО До българските медии От доцент доктор Кирил Панайотов – Изпълнителен Директор на СБАЛК „ Медика Кор” ЕАД
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
Бих желал да изкажа своята благодарност за проявената обективност от Ваша страна при отразяването на нашата позиция в договорните връзки с МБАЛ „ Христо Ботев “ гр. Враца. В допълнение желая да ви осведомявам, че отговорностите на Врачанската болница към СБАЛК „ Медика Кор “ към днешна дата възлизат на 1 413 501,57 лева и стана ясно, че ние несъзнателно сме се трансформирали в един от най-големите кредитори на болничното заведение. След среща с министъра на опазването на здравето и неговия екип, за следващ път ние ще проявим схващане и няма да употребим правото си за приемане на цялостната постъпила сума от НЗОК по наложения запор за минали вземания от Врачанската болница. „ Медика Кор “ ще остави част от тези средства разполагаем на длъжника МБАЛ „ Христо Ботев “.
След в началото изнесените частични и неточни данни, със съдействието на множеството медии, стартира изясняване на цялостния развой за образуване на финансови взаимоотношения по контракта за даване на взаимни услуги по диагностика и лекуване в региона на инвазивната кардиология сред СБАЛК „ Медика кор” и МБАЛ „ Христо Ботев”, гр.Враца. След прибързаните медийни изказвания обаче, за нас следва още дълъг път, с цел да може да бъде премахнат отрицателният резултат, нанесъл толкоз морални вреди на нашето лечебно заведение. Бих желал да бъда поръчител, че дружно с вас ще успеем да отхвърлим изцяло неоснователните тези за съществуването на „ схемата за източване на държавните лечебни заведения - болница в болничното заведение “,за „ обеден грабеж”, „ неприятна процедура “ и така нататък, които бяха закачени като етикет върху СБАЛК „ Медика Кор “.
УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЕДИИТЕ,
Като доктор, съм се заклел да вардя живота и здравето на хората. Предвид тежкото положение на болничното заведение във Враца, „ Медика Кор “ излиза с позиция „ Да дадем късмет на Северозападна България! “. От откриването - до 31.05.2016 година, звеното по инвазивна кардиология към кардиологично поделение на МБАЛ „ Христо Ботев “ гр. Враца е ЕДИНСТВЕНОТО в Северозападна България, което прави активност по инвазивна кардиология. В момента към него работят 3 инвазивни кардиолози, 2 кардиолози, 1 специализант, 14 мед. сестри, 5 санитари и 2 водачи на специфичен автомобил. При решение от наша страна да прекратим активността на звеното, тези хора и техните фамилии биха останали без приходи в този едва развъртян стопански район на България. Достъпът на болните от област Враца до лекуване посредством методите на инвазивната кардиология ще бъде доста усложнен. За близо 6-те години от стартирането на активността през нашите порти са минали 11 204 пациента. Това потвърждава потребността на района от профилирана кардиологична помощ.
С решението си да отсрочим разплащането по дълга, демонстрираме нашето предпочитание да се оправим с рецесията в лечебното заведение дружно. Нека да дадем късмет на хората от Северозападна България за работа и достъп до медицински услуги!
С почитание: Доц. доктор Кирил Панайотов, дм
Изпълнителен директор
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР