Изпълнителният директор на Nvidia Corp. Дженсън Хуанг гледа на Виетнам

...
Изпълнителният директор на Nvidia Corp. Дженсън Хуанг гледа на Виетнам
Коментари Харесай

Nvidia вижда Виетнам като „втори дом“ – Bloomberg

Изпълнителният шеф на Nvidia Corp. Дженсън Хуанг гледа на Виетнам като на евентуален втори дом за компанията от Силициевата котловина и възнамерява да открие юридическо лице в страната от Югоизточна Азия.

Говорейки на конференция за полупроводници и изкуствен интелект в Ханой в понеделник, проведена от виетнамското министерство, Хуанг сподели, че неговата компания ще отвори център за дизайн, заяви Bloomberg. Nvidia към този момент е вложила към 250 милиона $ във Виетнам, заяви държавен новинарски уебсайт, цитирайки информация от срещата на Хуанг с премиера Фам Мин Трин.

Посещението на Хуанг в Ханой идва в миг, когато виетнамското държавно управление се стреми към по-тесни дипломатически и стопански връзки със Съединените щати и подкрепяне развиването на екосистемата от полупроводници на нацията. През септември Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи партньорството си с Виетнам като част от Закона за чиповете, предоставяйки 500 милиона $ тласъци за пет години, ориентирани към обезпечаване на веригата за доставки на полупроводници.

Nvidia е подготвена да работи с Виетнам за възстановяване на инфраструктурата за изкуствен интелект и работната мощ в страната. Виетнам има доста компютърни учени и е международен водач в износа на програмен продукт, споделя Хуанг. Страната има капацитета да сътвори милион инженери по изкуствен интелект, споделя той.

Корпорацията Intel има цех за сглобяване и тестване на чипове в град Хо Ши Мин. Amkor Technology Inc. от Аризона построява цех на стойност 1,6 милиарда $ в северната провинция Бак Нин, до момента в който Synopsis Inc. и Marvell Technology Inc. основава центрове за развиване във Виетнам. Около 50 компании, занимаващи се с създаването на микросхеми, през последните години са почнали активност във Виетнам.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР