Изпълнителният директор на Microsoft Брад Смит заяви, че КНДР е

...
Изпълнителният директор на Microsoft Брад Смит заяви, че КНДР е
Коментари Харесай

Пхенян стоял зад кибератаката с WannaCry

Изпълнителният шеф на Microsoft Брад Смит съобщи, че КНДР е виновна за хакерските атаки с вируса WannaCry, който засегна повече от 200 000 консуматори по-рано тази година, оповестява ITV.


Според малкия екран Смит " с огромна убеденост " счита, че Пхенян стои зад офанзивите. " На този стадий мисля, че повода за WannaCry е Северна Корея, която употребява кибер принадлежности или оръжия, откраднати от Агенцияга за национална сигурност на Съединени американски щати ".

Той означи, че през последните шест месеца хакерските атаки, осъществени от обособени страни, са се нараснали и стават по-сериозни.

По-рано бе обявено, че обвързвана с КНДР група хакери може да стои зад огромната хакерска атака WannaCry, която от 12 май засегна повече от 200 милиона консуматори в 150 страни. Хакерите използваха модифицираната стратегия на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати.
 Кой стои зад компютърния вирус WannaCry? Кой стои зад компютърния вирус WannaCry?
Американски специалисти са стигнали до извода, че основателите на вируса WannaCry, който криптира информацията и по-късно желае откуп, са от Хонконг, Тай...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР