Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев се изказа остро относно

...
Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев се изказа остро относно
Коментари Харесай

Шеф на Лудогорец: Конгресът на Бербатов ми прилича на секта, това и при Тодор Живков не го е имало

Изпълнителният шеф на Лудогорец Ангел Петричев се изрече остро по отношение на " конгреса " на Димитър Бербатов, на който 76 делегата гласоподаваха за избирането на именития голмайстор за президент на Българския футболен съюз.

" В кръга на шегата това е исторически конгрес. Дори и в ерата на Тодор Живков не е имало гласоподаване със 100% от присъстващите. Действително щеше да е смешно, в случай че не беше тъжно. Опасявам се, че в българския футбол беше начертана нова разграничителна линия, която доста мъчно към този момент ще бъде преодоляна. Моята прогноза е, че даже в идеалния вид за Бербатов да се организира нов конгрес, то при него съм уверен, че той ще има голям отлив на гласовете, които получи на форума през септември.

Дали този конгрес е законен? Когато за теб са дали своят вот 12% от клубовете, няма по какъв начин да си законен началник на футбола ни. Това е от морална позиция. От юридическа следва да забележим. Не съм правист и не мога да кажа какъв брой дълго ще продължи сагата. Усещането ми е, че много дълго време може да имаме две БФС-та. А то какво ли не сме претърпяли към този момент. Навремето имахме два синода. Те свещенниците години наред не можеха да се схванат, че какво остава за футболните хора. Конгресът на Бербатов малко ми наподобява на фракция. Събрали се 76 индивида и си избрали гуру. Аз присъствах на две предизборни срещи на Бербатов и не останах с чувството, че е подготвен да стигне до сходни крайности. Ако всичко беше наред с така наречен конгрес щяхме да забележим по медиите вълна от приветствени адреси до Митко Бербатов – от ФИФА, от УЕФА, от други федерации.

В Изпълкома на Бербатов не виждам нито един човек, който да е дал пари за футбола. И тъкмо тези хора ще дефинират разпоредбите, по които притежателите на клубовете ще си харчат парите за футбола. Как би се отразило това на Лудогорец ли? Само се апелирам да няма заплаха за присъединяване ни в евротурнирите. Ние сме си спретнат и проведен клуб. Бихме се справили във всички условия. Не се тормозим от никой. Много пъти сме казвали, че най-големият зложелател на Лудогорец може да си е самият Лудогорец ", съобщи Ангел Петричев пред " Гонг ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР