Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори за сътресенията в

...
Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори за сътресенията в
Коментари Харесай

Петричев след оставките: Нищо страшно, ще работя до последния си дъх!

Изпълнителният шеф на Лудогорец Ангел Петричев приказва за разтърсванията в българския първенец след загубата с 1:7 от Нордселанд. От летището в Дания той съобщи пред медиите, че нищо ужасно не се е случило и Лудогорец бързо ще се върне в правия път. Петричев показа, че се срами да се върне в Разград.

Според него ситуацията при „ орлите “ не е изключително, клубът е добре структуриран и ще продължи да действа обикновено и без избрани хора в него “, сподели Петричев.

„ Какво значат оставките? Означават, че в Лудогорец работят хора със съвест и морал. Когато пристигна обстановка, в която всеки би трябвало да си поеме своята отговорност, не се крием. Не съм склонен, че е изключително ситуацията.

Лудогорец е добре структуриран клуб. Без избрани хора, ще продължи да действа. Нищо ужасно. Това е един честен акт от страна на управлението и спортно-техническия щаб. Ние имаме привилегията да работим в конюнктура, в която всичко ни е подсигурено. Нямаме право на оправдания.

Собствениците са ни дали оптимално положителни условия да развиваме футбол. Когато допуснеш неприличен резултат, разумно е казусът да е в хората, ръководещи процеса. Ние няма да се скрием и ще си понесем персоналната отговорност “, продължи той.

„ Всички от управлението подават оставка. Вчера имаше бързо заседание на УС. От ръководителя, президента, най-много оперативното управление в мое лице и целият спортно-технически щаб. Вече сме подали нашите оставки и по-нататък ще разберете какви са техните решения.

При всички случаи нашите притежатели са прагматични хора и ще изслушат всеки един от нас за претекстовете на оставката и те ще преценяват по какъв начин ще продължи клубът напред. До ден финален, в който аз съм в клуба, ще работя със същия възторг и професионализъм.

Ще направя по този начин, че хората, които биха поели клуба след нас, да са в удобна обстановка. Лудогорец е един извънредно добре конструиран клуб. Без Карамандужков, без останалите сътрудници, ще продължи да действа задоволително добре “.

„ Не мога да отговоря към днешна дата дали бих останал в Лудогорец, в случай че не ми бъде призната оставката. Мен ме е позор от хората. Не знам по какъв начин ще ги погледна в очите. Казвам го откровено. Ще се обърна към почитателите. Знам, че поради този резултат ще понесете тежки насмешки, само че неприятните времена ще отминат бързо. Добрите моменти предстоят. Лудогорец е един клуб, който ще продължи да се развива, тъй като по този начин е организиран. Искам хората да имат вяра. Всички знаем аргументите за вчерашната загуба. Те са насъбрани с течение на времето, само че не успяхме бързо да се оправим с процеса на замяна. Грешките ще бъдат поправени. Не си припомням в живота си да съм се чувствал по този начин. Не мога да се укривам зад тила на никого. Ивайло Петев е минимум виновният в тази обстановка “.

„ Понякога един сходен резултат катализира, дори не знам дали не е за положителното на Лудогорец. Тупа се топката по български за някои неща. Сигурен съм, че процесите, които ще катализира, ще са за положително. Начинът на ръководство и философията на Лудогорец има две лица – Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев. Докато те са вложителите, почитателите могат да са спокойни. Ще изтърпят подигравките на съперниците, само че съм сигурен, че Лудогорец доста бързо ще се върне в верния път “, показа Ангел Петричев.

„ Много работи се чуват. Ако е имало разногласия сред нас, са били на професионална основа, не на персонална. В Лудогорец постоянно сме били един екип и накуп си подаваме оставка. Това ни е водило години наред към триумфи. Нормално е в един екип да има разлики. Това не е неприятно, хубаво е да има креативен разногласия. Всичко останало са интриги.

„ Любовта омръзва ли? Аз обичам Лудогорец и го обичам тъй като съм от ден първи дружно с Георги Караманджуков. Ние 13-а година сме дружно. Клубът не е просто работа, а обич. Във футбола отпуска няма. За 12 години нямам спомен да съм почивал интензивно. Ще продължа да обичам Лудогорец. Донесъл ни е ужасно доста страсти. Много се нервирам, когато има жестоки рецензии против Петев. Този човек беше първоначално. Тухла по тухла сме строили този клуб и не е инцидентен човек а Лудогорец. Винаги ще изпитвам към него голямо почитание, както и към останалите сътрудници, с които дружно си подаваме оставките. Преценяваме, че моралът ни задължава да го създадем.

„ Защо треньорите и управлението ни разделяте на две. Не мога да кажа по какъв начин ще реагират нашите последователи, в случай че половината оставки се одобряват, а другите не. Знам, че почитателите страдат. Получих 280 известия. Повечето ги прочетох. Няма да е елементарно. Искам тези хора да ги виждам право в очите. Не желая да съм човек, който се крие зад тила на някого “, сподели още изпълнителният шеф в оставка
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР